A Hyundai bemutatta saját töltőhálózatát


A Hyundai csoport E-pit márkanév alatt Dél-Koreában bevezeti saját villanyautó-töltőállomás hálózatát, amely alkalmas arra, hogy egy 800 voltos rendszerrel felszerelt villanyautót 5 perc alatt 100 km hatótávval lássa el.   

A Hyundai Motor Group közleménye szerint az E-pit platformját a Forma-1 versenyek bokszkiállásai ihlették, ahol az F1 versenyautók a küzdelem közben egy gyors kerékcserére, átvizsgálásra és műszaki javításokra állnak ki. Ezeknél a töltőknél a Hyundai csoport által gyártott legújabb, 800 voltos fedélezti töltővel rendelkező elektromos modellek vezetői mindössze 18 perc alatt 80 százalékra tölthetik autóikat.  

A kezdetben húsz helyszínen felállításra kerülő 120 darab ultragyors töltőállomással a csoport célja, hogy a töltést és más kapcsolódó szolgáltatásokat egy integrált platform segítségével könnyen hozzáférhető módon kínáljanak az ügyfelek számára. A jövő hónap során összesen 77 db töltővel rendelkező 12 E-pit állomás nyitja meg kapuit Korea autópályáinak pihenőhelyein, míg 8 helyszínen 48 töltő az ország fontosabb városaiban kerül elhelyezésre.    

Az E-pit állomások töltői „plug and charge” technológiával rendelkeznek, amely sokkal kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi az elektromos autók feltöltését. A vezetőnek mindössze annyi a dolga, hogy a töltőfejet az autóhoz csatlakoztassa, a jármű pedig automatikusan megkezdi az azonosítási folyamatot, a töltés pedig anélkül elindul, hogy a vezetőnek bármit is engedélyeznie kelljen. Ezzel a módszerrel a bankkártyák és a hitelkártyák is feleslegessé válnak, mivel az E-pit egy telefonos alkalmazáson keresztül egy digitális pénztárca lehetőségét is felkínálja. A sorban várakozók közötti viták elkerülése érdekében egy digitális várakozáskezelő rendszert is alkalmaztak. 

A koreai autógyártó most fejlett töltési infrastruktúra-szolgáltatási platform kifejlesztését tervezi, hogy a töltőlétesítmények üzemeltetőivel való együttműködés keresése mellett új üzleti lehetőségeket és a szolgáltatások javítását kínálja ügyfeleinek. Az E-pit töltőállomás elnyerte a 2021-es Red Dot Design Termékdizájn kategóriáját.

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését