A Hyundai kisautói Németország legjobb importmodelljei

Nagy megtiszteltetés érte a Hyundai két legkisebb európai modelljét, amikor az Auto Bild az i10 és az i20 kisautót „Az év import autója” címmel jutalmazta a legkisebb és a kisautó kategóriában.

Európa legnagyobb autóipari magazinjának szerkesztőit mindkét modell átfogó csomagjával győzte meg. A Hyundai i10 „sziklaszilárd kidolgozásával", valamint vezetéstámogató rendszereinek és extráinak széles skálájával szerzett jó pontokat az Auto Bildnél. Ezenkívül a szerkesztőség igazolta, hogy a kisautó „elégséges térkoncepcióval rendelkezik a városbarát lemezek alatt". Végül, de nem utolsósorban a tesztelők az ötéves korlátlan garanciát is nagyra értékelték.

A Hyundai i20 a „kerek általános csomagjának" köszönhetően előkelő helyet szerzett a kisautók kategóriájában is. Az Auto Bild szerkesztősége mindenekelőtt a hátsó utasok számára rendelkezésre álló teret, valamint a belső tér kidolgozásának minőségét és a könnyű kezelhetőséget hangsúlyozta. Itt a szakértők elsősorban a „nagyon jó hangvezérlést" emelték ki. Az új Hyundai i20 „erőteljes fellépését" az üzemanyag-takarékos vitorlázási funkció egészíti ki.

„Nagyon örülünk annak, hogy az i10 és i20 az Év Importautójaként elnyerte a díjat” – mondta Jürgen Keller, a Hyundai Motor Deutchland ügyvezető igazgatója. „Ez megerősíti modelljeink megbízható minőségét és magas szintű hétköznapi használatra alkalmasságát. Különösen a kis járműosztályokban az ügyfelek értékelik az i10 és i20 dinamikus kialakításukkal és ezekben a szegmensekben a legszélesebb körű biztonsági rendszerekkkel teljes csomagját."

A Hyundai i10 harmadik generációja igazi európai modell: az agilis városi autót Európában tervezték, fejlesztették és gyártják. A Hyundai modern kialakításával, kiterjedt csatlakoztathatósági funkcióival és példamutató SmartSense biztonsági rendszereivel szabványt állít a kisautók szegmensében. A négy- vagy ötüléses Hyundai i10 utasai a nagyobb tengelytávnak köszönhetően több helyre számíthatnak, amely 40 milliméterrel 2,43 méterre nőtt. 252 literes térfogatával a sokoldalú csomagtér az egyik legnagyobb a szegmensben.

Ezenkívül a kisautó alapfelszereltségként már átfogó biztonsági és vezetősegítő rendszerrel is rendelkezik: például alapáron jár az aktív sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, az autonóm vészfékasszisztens, amely magában foglalja az első ütközésfigyelmeztetést, a gyalogosok érzékelését, a fáradtságfigyelőt és az automata távolsági fényszórót. Az i10 a csatlakozhatóságát tekintve is első osztályú: A Bluelink® telematikai szolgáltatások, valamint az Apple CarPlay és az Android Auto funkciói egy 8 colos színes érintőképernyőn keresztül érhetők el, ami legnagyobb az A szegmensben. A vásárló három gazdaságos és modern benzinmotor közül is választhat, amely mellett az átfogó csomag része az ötéves garancia, korlátlan futásteljesítmény mellett.


A Hyundai i20 2008-as bevezetése óta a Hyundai egyik legsikeresebb modellje. A kisautó védjegye a minőség, a megbízhatóság és a funkcionalitás. A harmadik generációjában az i20 rengeteg extrájával, kiterjedt biztonsági csomagjával, hatékony Smartstream motorjaival, valamint modern és dinamikus kialakításával is lenyűgöző.

A harmadik generációs Hyundai i20 sportosabb arányokkal rendelkezik, miközben a városi forgalomban megtartja szokásos praktikumát. Az utastérben akár öt ember is kényelmesen elfér, fejüknek és lábuknak is van elegendő tér. Először a Hyundai i20 kínálatában alapfelszereltségként vagy opcióként 48 voltos hibrid rendszerrel rendelkezhet, amellyel a vezető üzemanyag-takarékos vitorlázási módot is használhat a takarékosság érdekében. A Hyundai „Érzéki Sportosság" formatervezési filozófiáján alapuló, teljesen átdolgozott külső kialakítás mellett az új i20 számos technológiai újítást is kapott.

Így az új i20 két, akár 10,25 coll méretű képernyőt kínál, amelyek digitális műszeregységből és navigációs érintőképernyőből állnak. Az Apple CarPlay és az Android Auto funkciói a felszereltségtől függően akár vezeték nélkül tükröződhetnek a kijelzőn. A Hyundai Bluelink® segítségével a funkciók az okostelefon-alkalmazáson keresztül az i20-assalkapcsolatban maradnak és számos olyan telematikai szolgáltatáshoz férhetnek hozzá, mint például a Hyundai Live Services és a távoli funkciók. Ezenkívül minden Hyundai i20 riasztórendszerrel, többütközéses fékrendszerrel, hat légzsákkal, automatikus segélyhívó rendszerrel, eCall, sávtartó és figyelő asszisztenssel, autonóm vészfékasszisztenssel is rendelkezik, amely magában foglalja az első ütközésfigyelmeztetést gyalogos érzékeléssel, távolsági fényszóróasszisztenssel és a közlekedési táblák intelligens felismerésével rendelkezik.

A Hyundai i10 akkori második generációját az Auto Bild már 2018-ban az Év Importautójának választotta meg. A tavalyi cím elnyerése után a Hyundai i20 immár másodszor szerezte meg az autós magazin rangos elismerését. Ezenkívül a szerkesztőség a közelmúltban az i20-at a legjobb 25 ezer euró alatt kapható modellként az Arany Kormánykerék díjjal is megjutalmazta – ezt a díjat 2015-ben az i20 második generációja is megkapta.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését