Így néz ki a Hyundai új kisbusza a valóságban

Miután a Hyundai bemutatta az első képeket új Staria egyterűjéről, a koreai utakon már álca nélkül is megjelentek a modell prototípusai, így pedig az autó formavilága és belső kialakítása is napvilágot látott. 

Amikor a Hyundai nemrég bemutatta a Staria kisbuszról készült első hivatalos képeket, a gyártó „jövőoientált, űrhajóra emlékeztető innovatív külsővel” rendelkező járműként mutatta be az autó formatervét. Habár a hivatalos marketingnyelvezet többnyire túlozni szokott, ebben az esetben mégis pontosan leírja az autó meghökkentően újszerű megjelenését.   

Az eddig bemutatott hivatalos fotók bemutatása után a koreai utakon megjelentek az autó teljesen csupasz, minden álcát nélkülöző prototípusai is, amelyekről különböző fényképek és videók is készültek. A képeken és a videókon is jól megfigyelhető, hogy az új Staria nemcsak jóval nagyobb, mint a Tucson előző generációja, de még a most futó H-1/Starex modellnél is méretesebb kiterjedéssel rendelkezik. 

Az autó külső megjelenését egyértelműen a frontrész különleges kialakítása határozza meg, amely egy teljesen egybefüggő és az álló téglalapból felépülő fényszórókat is magába foglaló hálómintás hűtőmaszkból áll. Felette a teljes szélességet elfoglaló egybefüggő LED csík került beépítésre, alatta viszont a Hyundai logó ugyanolyan arany színezést kap, mint ami hátulra is felkerült. Hátul a nagy lámpatest pixelmintázata hasonlít az IONIQ 5 modellnél alkalmazotthoz. 

A mélyre húzott oldalablakaival szellőssé tett belső tér a külsőhöz hasonlóan egyedi berendezést kapott, amelyet a Hyundai sejtelmes fotói után a kémfotók részletesen is megmutattak. Az új Sonata modellel bevezetett (és azóta többek között az új i20 és Tucson modellekben is alkalmazott) kormánykerék mögé egy felnyitható tárolórekesz került, míg az új digitális műszeregység magasra, a szélvédő alá került. A műszerpult síkjából középen kiemelkedik a központi multimédiás rendszer érintőképernyője, alatta az érintőgombokkal felszerelt klímapanel kezelőfelülete és a magasabb felszereltségű kivitelek irányváltó gombjai kerültek. 

Az új Hyundai Staria személyszállító változata 7, 9, vagy akár 11 személyes kivitelben is készülhet majd, amelynek elrendezéséről a Hyundai sajtóképek is tanúskodnak. Emellett a kémfotókon az üvegtető is megfigyelhető, ám sokkal többet egyelőre nem lehet látni a képeken. Az új Staria emellett kapható lesz 3 és 5 személyes Cargo változatban is, vagyis a H-1-hez hasonlóan áruszállításra is alkalmas haszonjármű-verzió is készül belőle. 

A Hyundai sajnos a műszaki paramétereket sem hozta eddig nyilvánosságra, így pl. a motorkínálatról sem tudunk semmi biztosat mondani. A koreai sajtó szerint a helyi piacon a jól bevált 200 lóerős 2.2 literes CRDi motor mellett a Staria egy 3.5 literes benzines-LPG erőforrással is kapható lesz, ami az új Kia K8-ban 240 lóerős teljesítményt ad le.   

Az új kisbuszra Koreában már az előrendelés első napján több mint 11 ezer foglalás érkezett, amivel túlszárnyalta a korábbi legnépszerűbb Avante és Tucson eredményeit is. A Hyundai korábbi közleménye szerint az új Staria modell még az első félévben bemutatkozik, így ez akár április, vagy június is lehet. Azt sem lehet egyelőre tudni, hogy a vállalat mely piacokon kívánja az új kisbuszt forgalomba hozni, bíztató viszont, hogy az eddigi sajtóközlemény nemcsak a globális oldalakon, de az európai központ PR oldalain is megjelent. 

Forrás. motor1.comthekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését