Kiderült, mennyi a Hyundai IONIQ 5 hivatalos hatótávja Koreában

Az illetékes koreai hatóság kiadta a helyi típusengedélyt a Hyundai új IONIQ 5 elektromos modelljére, amelynek hatótávja a szigorú hivatalos mérések szerint kicsit több a Kona eredményénél.   

A Hyundai Motor képviselője megerősítette, hogy a koreai Környezetvédelmi minisztérium tanúsítványa szerint az IONIQ 5 nagyobb akkumulátorával szerelt kétkerékhajtású modelljének lehetséges hatótávja 429 km. Ez az eredmény 6 százalékkal magasabb, mint a Kona Electric 406 km-es értéke, ám így is kevesebb, mint a Tesla Model Y 511 km-es hatótávolsága.  

A most nyilvánosságra hozott tanúsítványban szereplő modell az IONIQ 5 hosszabb hatótávú változata, amely egy 217 lóerős csúcsteljesítményre képes villanymotorral és egy 72,6 kWh-s akkumulátorcsomaggal van felszerelve. Ugyanakkor a 305 lóerős összkerékhajtású, illetve az 58 kWh-s akkumulátorral felszerelt alapmodell hivatalos hatótávolságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. 

Nagy valószínűséggel azonban mindkét modell hatótávja 400 km alatt lehet. A Hyundai egyik képviselője szerint az összkerékhajtású és az alapmodell helyi értékesítése akkor kezdődik, amint a tanúsítványt kiállították. A Hyundai európai sajtóközleménye szerint a 72,6 kWh-s akkuval ellátott 2WD modell WLTP hatótávja 470-480 km körül lehet

Az új Hyundai IONIQ 5 előértékesítése február 25-én kezdődött meg Dél-Koreában, ahol már az első napon 23 760 foglalást adtak le, ami abszolút rekordnak számít az országban. Ennek megfelelően a Hyundai Motor vezetősége a szakszervezettel megegyezve 19 ezer darabbal fogja növelni az új modell gyártási mennyiségét azért, hogy megerősítsék a Hyundai vezető pozícióját a helyi villanyautó-piacon. 

Forrás: motorgraph.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését