A futballsztárok edzőpartnere a Hyundai IONIQ 5

A Hyundai Motor a vadonatúj IONIQ 5 bevezetőkampányának részeként bemutatta azt a reklámfilmjét, amelyben az új elektromos autó labdák tucatjait lövi ki a Chelsea sztárjátékosaira.

Cesar Azpilicueta csapatkapitány, Edouard Mendy kapus, Ben Chilwell védő és Olivier Giroud csatár nemrég egy különleges edzésen vett részt. A pályán ott volt ugyanis annak a Hyundai IONIQ 5 elektromos autónak az első nagy-britanniai példánya, amelynek intelligens ’járműből a fogyasztóhoz’ technológiája kétirányú töltést tesz lehetővé.

Az autó 800 voltos, nagy teljesítményű akkumulátora 110/220 voltos forrásként alkalmas elektromos berendezések – jelen esetben a Premier League csapat labdakilövő szerkezeteinek – a működtetésére. A berendezéseket rákötötték az IONIQ 5-re, és a Chelsea játékosait máris megdolgoztatták a nagy sebességgel feléjük repülő labdák. Az autót „guruló töltővé” varázsoló V2L funkció segítségével bármilyen elektromos fogyasztó működtethető vagy tölthető, az elektromos rollerektől és kerékpároktól kezdve a kempingfelszerelésekig.

„Az új IONIQ 5 a Hyundai első, kizárólag elektromos hajtáslánccal szerelt típusa. Szerettük volna bemutatni a kétirányú töltés funkció előnyeit.” – mondta Ashley Andrew, a Hyundai Motor UK ügyvezető igazgatója. „Úgy gondoltuk, mókás volna partnerünk, a Chelsea FC segítségével demonstrálni, mire alkalmas a technológia. Noha a ’járműből a fogyasztóhoz’ technológiát nem elsősorban arra fejlesztettük ki, hogy labdarúgókat tartsunk formában, ez is jól érzékelteti, hogy milyen sokoldalú és hasznos technológiáról van szó.”

A február végén bemutatott IONIQ 5-nek ez volt az első nagy-britanniai bemutatkozása; az autó forgalmazása még az idei évben kezdetét veszi. 350 kW-os töltő használatával az IONIQ 5 mindössze 18 perc alatt 10 százalékról 80 százalékra tölthető. Az autó nagyjából öt perc alatt képes 100 kilométerre elegendő energiát felvenni. Az egyetlen feltöltéssel mintegy 470-480 kilométer megtételére képes családi autó bevezetése egybevág az elektromos járművek iránti kereslet erősödésével.

A brit autóipari gyártókat és forgalmazókat tömörítő Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) adatai szerint januárban annak ellenére 54,4 százalékkal nőttek a tisztán elektromos járművek eladásai, hogy Nagy-Britanniában zárva tartanak a márkakereskedések.

Forrás: Hyundai Hungary

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését