A Hyundai megépíti a világ leggyorsabb üzemanyagcellás autóját

A Hyundai Motor bejelentette, hogy együttműködik a Forze Hydrogen Racing diákcsapatával, amely az üzemanyagcellás mobilitás előmozdítása érdekében üzemanyagcellás versenyautókat tervez, gyárt és velük versenyez.

2021-ben a Forze egy Forze IX első iterációjával fogja zárni az évet, amit 2022-ben a csapat egy második változattal folytat és tervei szerint befejezi az autó fejlesztését. Miután elkészült, várhatóan ez a jármű  lesz a világ leggyorsabb üzemanyagcellás versenyautója, ami nagy áttörést jelent a fenntartható versenyzésben. A Forze IX végsebessége 300 km/h és kevesebb, mint 3 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/órára. Az 1 500 kg tömegű és összkerékhajtású Forze IX két 240 kW összteljesítményű üzemanyagcellás rendszert, valamint egy akkumulátort hordoz, amelynek maximális teljesítménye 600 kW.

A Hyundai a Forzével az üzemanyagcellás mobilitás határainak továbblépése érdekében működik együtt. A Forze csapat diákinnovátorai a németországi Rüsselsheimben, a Hyundai Motor Europe Műszaki Központjának (HMETC) mérnökeivel konzultálnak, hogy szakértelmükkel és tapasztalatukkal támogassák a csapat fejlesztéseit.

„A Forze egy izgalmas csapat, amely a legfényesebb fiatal tehetségekből áll és bizonyított előélettel rendelkezik az üzemanyagcellás mobilitás versenypályára történő bevezetéséről" – mondja Tyrone Johnson, a Hyundai Motor Europe Műszaki Központ járműfejlesztési vezetője. „A Hyundai örömmel lépett kapcsolatba a Forzével. Az üzemanyagcellás mobilitás terén betöltött vezető szerepünkre és a Forze hidrogén következő szintre emelésének törekvésével együtt túllépjük annak határait, ami a zéró károsanyag-kibocsátású versenyzés fejlesztésében lehetséges."

A Forze Motorsport csapata a holland Technische Universiteit Delft (Delfti Műszaki Egyetem) több mint 60 hallgatójából áll és sokrétű oktatási háttérrel rendelkeznek. Éves szinten teljes vagy részmunkaidőben dolgoznak azért, hogy tapasztalatokat szerezzenek a Forze csapatában, különösen az üzemanyagcellás technológia területén.

A Hyundai viszont az innováció és az üzemanyagcellás elektromos járművek (FCEV) fejlesztése terén megszerzett évtizedes tapasztalatait és vezető szerepét hozza az együttműködésbe. A vállalat második generációs Nexo üzemanyagcellás hobbiterepjárója nemrég megkapta a maximális ötcsillagos minősítést a Green NCAP-tól.

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését