Letették a Hyundai első kínai üzemanyagcella-gyárának alapkövét

A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy egy virtuális ünnepség keretei között letették a HTWO Guangzhou (Kanton), a vállalat első Dél-Koreán kívüli üzemanyagcella-rendszereket előállító üzemének alapkövét.   

A beruházás a csoport jövőbeni globális hidrogéngazdaságban betöltendő vezető szerepét és Kína gyorsan fejlődő hidrogéniparába való törekvését is támogatja. A virtuális alapkőletételi ünnepségen részt vett Li Xi, Kuangtung tartomány titkára és Ma Xing Rui, Kuangtung tartomány kormányzója – mindketten a kínai Kuangtung Yuexiu Nemzetközi Kongresszusi Központhoz csatlakoztak az ünnepségre – Eui-sun Chung, a Hyundai Motor Group elnöke és Saehoon Kim, a Hyundai üzemanyagcella-központjának vezetője és ügyvezető alelnöke pedig a koreai Hyundai Motorstúdió Goyang épületében csatlakoztak az eseményhez.

„A HTWO Guangzhou létrehozása fontos kiindulópontot jelent a Hyundai Motor Group elkötelezett üzemanyagcellás márkája, a HTWO számára. A Hyundai Motor Group stratégiai partnerkapcsolatai, világszínvonalú technológiája, hidrogénes üzleti képességei és a hozzájuk kapcsolódó szakértelem felhasználásával aktívan vezetni fogja a tiszta mobilitás innovációit" – mondta Eui-sun Chung Hyundai Motor Group elnöke.

A Hyundai Motor Group a „HTWO Guangzhou” gyártási és értékesítési központ összhangban áll az üzemanyagcellás rendszer márkájának elnevezésével. A HTWO a „H2” hidrogénmolekulát jelenti, miközben a „Hidrogént” és az „Emberiséget” (Humanity) is képviseli, amelyek a csoport üzemanyagcellás üzletágának fő pillérei.

A HTWO Guangzhou üzemet a kínai Kuangtung tartomány Kanton fejlesztési körzetében építik meg azzal a céllal, hogy a projekt 2022 második felében elkészüljön. A 207 ezer négyzetméteres területen több létesítményt, köztük az üzemanyagcella üzemet és innovációs központot építenek fel. A létesítmény kezdeti éves termelési célja 6 500 darab azzal a céllal, hogy a termelési kapacitást a kínai piaci viszonyoknak és a központi kormányzat politikájának megfelelően fokozatosan bővítik.

A vállalatcsoport a világszínvonalú hidrogén üzemanyagcella rendszerek termelésének megerősítésével vezető szerepet vállal a széndioxid-semlegesség megvalósításában, amelyek különböző iparágak számára energiaforrásként elérhetővé válnak.

2018-ban a Hyundai Motor Group bejelentette, hogy közép- és hosszú távú „Fuel Cell Vision 2030” hidrogén-ütemterve alapján 2030-ig ellátási kapacitását évi 700 ezer üzemanyagcellás rendszerre bővíti. A világ hidrogén-, energia- és logisztikai vállalataival megkötött stratégiai együttműködések révén a csoport kibővítette üzemanyagcellás üzletágát, felgyorsítva a hidrogénalapú-társadalom fejlődését és megalapozva a vállalat HTWO márkáját, kezdetben a főbb központi régiókra – Koreára, Európára, Kínára és az Egyesült Államokra fókuszálva.

A világ első sorozatgyártású üzemanyagcellás hobbiterepjárója, az ix35 2013-as bevezetése óta a csoport kibővítette zéróemissziós mobilitási megoldásokat kínáló üzemanyagcellás rendszerével rendelkező modelljeinek kínálatát, amelyek köre a Hyundai Nexo hobbiterepjáró mellett az Xcient Fuel Cell nagy teherbírású teherautót és egy üzemanyagcellás autóbuszt is magában foglal. A vezető energetikai, szállítási és ipari vállalatok globális koalíciójaként alapított Hidrogéntanács közös elképzelése és hosszú távú törekvése van a hidrogénnel kapcsolatban, így a Hyundai elkötelezett a tiszta energiára való áttérés előmozdítása mellett.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését