Újabb részleteket mutatott a Hyundai kisbuszáról

A sejtelmes előzetes fotók után a Hyundai Motor még a 2021 első felében tervezett digitális világpremiert megelőzően most további részleteket közölt új Staria kisbuszcsaládjáról. 

A családok és a vállalkozások céljaihoz tervezett Staria olyan új szintű mobilitási megoldásokat kínál, amelyek az úton eltöltött időt könnyebbé, eredményesebbé és értékesebbé teszik. A Staria ezenkívül betekintést ad nyújt a térinnováció jövőjébe, amely a célalapú járműveken (PBV) keresztül a jövő mobilitási korszakában elérhető lesz.

A Staria általános megjelenése egy „belülről-kifelé” alapuló megközelítésen, a jövő mobilitásának új formatervezési módszertanán alapul, amely a tervezési folyamatot a belső térrel kezdi és kiterjeszti azt a külsőre is. Ez a Hyundai a fogyasztói igények közelmúltbeli változásaira adott válaszát tükrözi, amelyek a belső tér kihasználását helyezik előtérbe.

A Staria külső formája egy futurisztikus, tiszta, áramvonalas sziluettet mutat, amelyet az elölről hátra futó folyékony ív határoz meg, amelyet az a glória ihletett, ami napfelkeltekor az űrből nézve megvilágítja a Föld horizontját. A Staria egyszerű frontrészét vízszintes nappali menetfény és egy helyzetjelző lámpa díszíti, amelyek együttesen a jármű teljes szélességében végig nyúlnak. A merész és széles hűtőmaszk egyedi mintáival azonnal felismerhető képet hoz létre. Kifinomult űrkorszakbeli megjelenését a rács mindkét oldalán elhelyezett alacsonyra helyezett fényszórók tovább hangsúlyozzák.

A Hyundai tervezői ugyanazt a karosszériaszínt használták a frontrész összes elemén azért, hogy maximalizálják a jármű modern és tiszta stílusát. A mélyre húzott övvonal és a méretes panorámaablakok az általános kilátást javítják és nyitottság érzetét sugallják. Ezt a hanok néven ismert hagyományos koreai építészeti stílus ihlette, ez a tágasságérzet pedig olyan érzéseket kelt az utasokban, mintha a külső történések összekapcsolódnának a belsővel. A hátsó rész egyszerű és tiszta megjelenésű, jellegzetes függőleges hátsó lámpákkal, valamint széles hátsó ablakkal. A hátsó lökhárító is mélyen van, hogy az utasok könnyedén be- és kirakhassák csomagjaikat. 

A Staria Premium exkluzív dizájnjellemzőkkel nyújt fényűző megjelenést és hangulatot. A Premium modell hűtőmaszkja egyedi hálómintát kapott. A kocka típusú, full LED fényszórók körüli krómvonal, valamint az elülső Hyundai emblémán, a kerekeken, az oldaltükrökön és az ajtókilincseken alkalmazott színezett sárgaréz króm a jármű kifinomult és csúcskategóriáját emeli ki. Az exkluzív, 18 colos kerekek gyémánt mintákat és grafikákat kaptak, tovább fokozva a modell prémium és modern megjelenését. A csúcsmodell hátsó lámpáit a Hyundai egyedi Parametrikus Pixel kialakításával és lámpa alakú díszítéssel látták el.

A tengerjáró hajó társalgója által ihletett Staria utastere fényűző hangulatot és nyugodt teret biztosít. A jármű innovatív formatervezése alacsonyabb övvonalaival és kiterjedt panorámás ablakaival tágas, stimuláló környezetet teremt az utasok számára. A vezetőközpontú műszerfal futurisztikus csúcstechnológiás megjelenésű, 10,25 colos műszeregységgel, érintésalapú középkonzollal és nyomógombos váltókarral rendelkezik. A digitális műszeregység az műszerpult tetején található, akadálytalan kilátást biztosítva ezzel a vezető számára. A felső konzol tetején, a műszerpult alatt, valamint a középkonzol tetején és alján is vannak tárolóhelyek. A középkonzol pohártartókkal, USB-csatlakozókkal és további tárolóhellyel is rendelkezik a vezető és az utasok számára is.

A Staria Premium modell számos további olyan belső funkciót kínál, amelyek megváltoztatják az utasok mobilitási élményét. A 7 üléses csúcsmodell a második sor prémium üléseihez egygombos relaxációs üzemmódot kínál, amely automatikusan megdőlve kényelmesen kiegyensúlyozza az utas testsúlyát. A 9 személyes Staria Premium olyan második sori ülésekkel rendelkezik, amelyek 180 fokkal elfordíthatók a harmadik sor utasai felé. Ez új mobilitási élményt kínál, ahol az utasok egymással szemben beszélgethetnek. Az összes Staria Premium változatban kapható 64 színű hangulatfény kivételes belső légkört teremt. A harmonikus közvetlen és közvetett megvilágítás a műszerfalon, a padlókonzolon, az ajtókon és a csomagtartóban is megjeleníthető azért, hogy a prémium érzetet fokozza.

„A Staria a Hyundai első olyan szériagyártású modellje, amelyet ’belülről kifelé ’terveztek. A Staria soha nem látott formaterve és innovatív tulajdonságai révén teljesen új élményt és értéket kínál az ügyfeleknek" – mondta SangYup Lee, a Hyundai Globális Designközpontjának vezetője.

A Staria a kétülésestől a 11 ülésesig számos ülésvariációt kínál, így alkalmas mind családok, mind üzleti célokra. A Staria Premium egy csúcsmodell 7, 9 és 11 üléses konfigurációban, exkluzív dizájnelemekkel és belső kiegészítőkkel lesz elérhető.

A Hyundai hivatalosan 2021 első felében, egy digitális világpremier során tervezi bemutatni az új Staria modellt A világpremierről hamarosan további részleteket is közölnek.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését