Beindult az új Hyundai Tucson amerikai gyártása


Alighogy a koreai sajtó néhány napja arról számolt be, hogy a Hyundai Amerikába vinné az új Tucson gyártását, a Hyundai Motor America ünnepélyesen is bejelentette, hogy február végén megkezdték a modell összeszerelését Alabamában. 

 A Hyundai Motor Manufacturing Alabama (HMMA) február utolsó hetében ünnepelte a vadonatúj 2022-es Tucson hobbiterepjáró gyártásának beindítását. A Tucson ezzel csatlakozik a Sonata és Elantra limuzinokhoz a gyártósoron, valamint a Kia Motors Montgomery üzemében készülő Santa Fe hobbiterepjáróhoz. Ez az első olyan alkalom, hogy a Tucson az Egyesült Államokban is gyártásra kerül, és az első alkalom, hogy a HMMA egyszerre négy modellt gyárt üzemében.

„A Hyundai Motor azért hozta a Tucson gyártását az Egyesült Államokba, mert bebizonyítottuk képességünket világszínvonalú gépjárművek gyártására" – mondta Ernie Kim, a Hyundai Motor Manufacturing Alabama elnök-vezérigazgatója. „Ma a Hyundai márka elsősorban a hobbiterepjárók egyre bővülő kínálatának köszönhetően pozitív lendülettel rendelkezik a piacon. Az új Tucson ezt a lendületet 2021-ben is továbbviszi.”

A Hyundai amerikai gyártóüzeme nemrégiben fejezte be üzembővítési projektjét, amellyel az új Tucson gyártásának előkészítését támogatta. A Tucson bevezetése tovább javítja a HMMA azon képességét, hogy járműtermelését a piaci kereslethez igazítsa és versenyképes maradjon a folyamatosan változó autóipari piacon.

„A negyedik Hyundai modell HMMA gyártósorába bevezetésének segítségével a Hyundai márka ki tudja elégíteni az észak-amerikai autópiacon a hobbiterepjárók iránti növekvő keresletet" – mondta José Muñoz, a Hyundai Motor America elnök-vezérigazgatója. „Ezzel együtt a Tucson gyártása jobb helyzetbe hozza a HMMA üzemét gyártási kapacitásának teljes kihasználásához."

A Tucson bevezetésével a HMMA továbbra is megtartja magas színvonalú munkahelyeit az üzemben és vele az egész beszállítói körben is. A Tucson a Hyundai legkeresettebb modellje világszerte, amely a progresszív formatervezés, az környezetbarát erőátviteli rendszerek és a kategóriában vezető technológiák szintjét képviseli. A HMMA a Tucson belsőégésű motorokkal szerelt változatait gyártja az észak-amerikai piac, az USA mellett Kanada és Mexikó autópiacaira is. A 2022-es Tucson tavasszal érkezik meg az Egyesült Államok Hyundai kereskedéseibe. 

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését