Arany Kormánykerék díjat kapott a Hyundai i20


Újabb elismerést kapott a Hyundai új generációs i20 modellje, amely a Red Dot és az iF Design díjak után most megkapta 2015-ös Arany Kormánykerék díjat is. 

Az új generációs i20 elnyerte a „2015. évi Arany Kormánykerék” díjat. A kompakt autó méretosztályának olvasói különdíját nyerte el, ezzel megszerezve a világ autóiparának egyik legtöbbre értékelt elismerését. Az új generációs i20 olyan vetélytársakkal szemben tudott diadalmaskodni, mint a Škoda Fabia vagy az Opel Karl, megszerezve a Hyundai történetének legelső Arany Kormánykerék díját.  


Az Axel Springer kiadó berlini épületében megrendezett díjátadó ünnepségen Peter Schreyer, a Hyundai Motor csoport elnöke és vezető formatervezője vette át az elismerést. „Rendkívüli büszkeséggel tölt el bennünket a tény, hogy az olvasókat ennyire lenyűgözte a Hyundai modellkínálatának egyik legifjabb tagja. Ez a díj újfent azt bizonyítja, hogy a Hyundai kiváló irányban, nagy léptekkel halad előre a formatervezés, a minőség és a kidolgozás terén.” – mondta a díj átvételekor Peter Schreyer.

Az idén 40 éves Arany Kormánykerék díj az év legkiválóbb új autómodelleit értékeli. A német Auto Bild autóipari szakfolyóirat, valamint a Bild am Sonntag hetilap által közösen szervezett Arany Kormánykerék díjat a lapok húsz országban megjelenő, nemzetközi társkiadványaival közösen bonyolítják le. Európa-szerte összesen 425 000 olvasó vett részt a szavazáson.


Az új generációs i20 az olvasók szavazatai alapján emelkedett a kisautó kategória első helyére. Az egyéb kategóriák (alsó-középkategóriás autó, középkategóriás autó, középkategóriás szabadidőjármű, luxusautó, sportautó, családi autó) győzteseit az olvasói szavazatoknak és a többek között formatervezőkből, főszerkesztőkből és autóversenyzőkből álló zsűri által adott értékeléseknek a kombinációja nyomán választották ki. 

Az új generációs i20 most újabb díjjal gyarapította elismeréseinek hosszú sorát. A modell korábban elnyerte a neves Red Dot formatervezési díjtat és az iF Design díjat, emellett az Auto Bild idei kisautó-összehasonlító tesztjén (2015. évfolyam, 32. lapszám) megszerezte a 'kategória legjobbja' címet.


Forrás: Hyundai Holding Hungary

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei