Biturbó motorral bukott le az új Hyundai Genesis Coupe


Koreában nemrég sikerült lefényképezni a készülő új generációs Hyundai Genesis Coupe egyik prototípusát, a parkoló autóban ráadásul egy vadonatúj erőforrás rejtőzött.

Még az év elején kapott szárnyra a híresztelés, amely szerint a Hyundai Genesis Coupe következő generációjában egy 3,3 literes biturbó erőforrás is bemutatkozik majd. Később egy ilyen motort be is mutattak a Chicagói Autószalonon, amely egyértelmű jelzés arra, hogy valóban készül egy ilyen erőforrás. Most azonban egy olyan autóról készült kémfotó, amelyben ez a kiállított motor dolgozott.


A legfrissebb információk szerint az új Genesis Coupe háromféle erőforrással lesz kapható. Az alapmodellt ugyanaz a 2,0 literes, turbófeltöltős erőforrás mozgat majd, mint amely a most futó modellben is kapható volt. Igaz ugyan, hogy ezt az erőforrást egy ideje kivezették a kínálatból, de csak azért, hogy most újult erővel, továbbfejlesztett kivitelben térhessen vissza és elérhető árú hátsókerekes kupéként mutatkozhasson be. Az új modell emellett továbbra is rendelhető lesz a 3,8 literes szívóbenzinessel is.

A harmadik erőforrás viszont szinte bizonyosan az új 3,3 literes biturbó benzinmotor lesz, amit a most fotózott tesztautón lévő felirat is igazol: „Test car – 3,3T 8AT AWD” Ez a változat a források szerint a Hyundai N sportmárkájának égisze alatt érkezik majd, ahol a motort összkerékhajtási rendszerrel és nyolcfokozatú automata váltóművel párosítják majd. A 2017 végére szériaéretté váló élményorientált változat nagyjából 480 lóerős teljesítményre lesz képes, ám ez még a prototípusok tesztelése, illetve a sorozatgyártásra készülve változhat még.


Az a tény, hogy a motort és a főbb részegységeket továbbra is a mostani generáció karosszériája alatt tesztelik, arra utal, hogy az új Genesis Coupe mérete nem sokban tér el a jelenlegi modellétől. A hírek szerint az autó formavilága a modellváltással nem változik meg drasztikusan, csupán illeszkedik majd a márka aktuális formairányzatához.  

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei