Kalinyingrádban megkezdődött a Hyundai Elantra gyártása


A Kalinyingrádban működő Avtotor vállalat gyártóüzemében megkezdték a Hyundai Elantra ötödik generációjának sorozatgyártását.

A több márka termékeit előállító Avtotor vállalat október második felében megkezdte a Hyundai Elantra kifutó, ötödik generációjának összeszerelését, amely jelenleg ún. CKD eljárás kereteiben készül, ám a vállalat tervei szerint idővel bővítik a helyben előállított részegységek arányát. Valerij Gorbunov, az Avtotor Holding igazgatója szerint az autó előállításához összesen több mint 300 műveletre van szükség. Azt is hozzátette, az első 40 példány már majdnem el is készült a gyárban.  


Az Elantra gyártásának ünnepélyes megindításán részt vett Ku Yong-Ki, a Hyundai Motor CIS vezetője is, aki elmondta, bízik a Hyundai Elantra sikerében az orosz autópiacon, és minden bizalma megvan az Avtotor összeszerelési minősége iránt is.


A Hyundai idén szeptemberben mutatta be az Elantra legújabb, hatodik generációját, ez az autó azonban 2016 előtt biztosan nem érkezik meg az orosz piacra. Az Elantra mellett az Avtotor üzemeiben készül a Hyundai i40 és az Equus luxuslimuzin is, de emellett itt gyártják a Hyundai teherautóit is. A vállalat emellett Kia, Daewoo és BMW modelleket is készít.   

Forrás: rueconomics.ru

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei