A Hyundai örül üzemanyagcellás konkurenseinek


Jövőre a Honda is belép arra az üzemanyagcellás járművek piacára, amelyet eddig a Hyundai Motor és japán versenytársa, a Toyota Motor uralt.

A Honda a 2015-ös Tokiói Autókiállításon mutatta be Clarity névre keresztelt üzemanyagcellás autóját, amely 700 kilométeres hatótávjával túlmutat a jelenleg kapható üzemanyagcellás modelleken. A Mirai modellt már gyártó Toyota az FCV Plust, vállalathoz tartozó Lexus pedig az LF-LC tanulmányautót állította ki standján. Harmadik japán gyártóként a Nissan bejelentette, hogy 2017-re gyártásba kerül saját üzemanyagcellás autójuk is.    


„A jelenlegi helyzetben, amikor a dízelbotrány kapcsán az emberek egyre jobban érdeklődnek a környezetbarát autók iránt, mi üdvözöljük azon vállalatokat, amelyek belépnek az üzemanyagcellás autók piacára, mivel infrastruktúrájuk és termékeik kevésbé fejlettek, mint az elektromos járműveké” – mondta a Hyundai Motor egyik képviselője. „Az üzemanyagcellás piacon azt gondoljuk, jobb ha új technológiák, új modellek jönnek létre és így készülünk fel az infrastruktúra bővítésére, mintha minél több ilyen autó eladására koncentrálnánk.”

A Hyundai Motor a Tucson Fule Cell után még két új üzemanyagcellás autót kíván bemutatni az évtized végéig, amikorra a technológia robbanását várják az elemzők.


A vállalat már rendelkezik a technológia leglényegesebb részének, az üzemanyagcella előállításának technológiájával is. A világ vezető autógyártói nemrég megkeresték a Hyundai Mabuk fejlesztőközpontját azzal a kéréssel, hogy számukra is tegyék elérhetővé ezt a technológiát. Ez annyit jelent, a vállalatnak mind a részegység-gyártók, mind pedig a kész járművek között sikerült megalapoznia saját technológiai vezető szerepét.

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei