Ismét növekednek a Hyundai eladásai Kínában


Az elmúlt hét hónap csökkenése után októberben ismét nőttek a Hyundai eladásai Kínában, ahol a kormányzat az új autókra kivetett adók csökkentésével igyekszik fellendíteni az autóipart.  

A Hyundai Motor kínasi értékesítési eredményei hét hónap után ismét növekedésnek indultak, amely az új Tucson modell előrehozott bevezetésének és a kormányzat által adott adókedvezményeknek köszönhető. Az autógyártó eladási darabszámai az új terepjárónak és a csökkentett áraknak köszönhetően 8,5 százalékkal haladják meg a tavaly októberi eredményt.

Kína kormányzata ugyanis az eladások ismételt fellendítésére október 1-től néhány modellkategóriában felére csökkentette az autók vásárlását terhelő adók mértékét, így a Hyundait 2014 decembere óta a legnagyobb növekedéshez segítették. Lee Won Hee, a vállalat pénzügyi vezetője szerint a társaság azt reméli, az adókedvezmények és az új modellek segítségével jobban teljesít majd a negyedik negyedévben.


Ahogy a gyenge gazdasági teljesítmény hatására gyengült az új autók iránti kereslet, a Hyundai eladásai 11 százalékkal estek vissza az idei év első kilenc hónapjában a világ legnagyobb gazdaságának számító Kínában. Ebben az időszakban a vállalat egyetlen modellje sem került be az ország tíz legkeresettebb hobbiterepjárója közé.  

A Hyundai két új gyárat is épít egyszerre Kínában, amelyekkel termelését 57 százalékkal tudja majd növelni 2016 második felétől. Emellett fejlesztik a márka képviseleteinek számát is.

Forrás: bloomberg.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei