Turbómotort kapott a Hyundai ix25


A Kínában már több mint egy éve kapható Hyundai ix25 megkapta a márka 1,6-os turbómotorját, amellyel ez a kivitel lett az ix25 kínálat legerősebb tagja.

Néhány kémfotó alapján már a bemutató előtt egyértelmű volt, hogy a Hyundai nemcsak szívóbenzines motorokkal kívánja forgalomba hozni a márka első, kifejezetten a fejlődő piacok, azon belül is elsősorban Kína számára kifejlesztett kistererepjáróját, de a márka vadonatúj turbómotorját is beépíti az ix25 motorterébe. A márka helyi képviselete az eladások fellendítésére most látta elérkezettnek az időt arra, hogy bemutassa az ix25 1,6 T-GDI motorral felszerelt csúcsváltozatát.


Az autó külsőleg is kissé elkülönül gyengébb motorral szerelt változatoktól, hiszen a turbómotoros változat első hűtőrácsára krómbetétek kerültek, az átalakulást pedig a különleges, kizárólag ehhez a változathoz járó 5 küllős alufelnik és a hátsó lökhárító alatt kivezetett kettős kipufogóvégek teszik teljessé.


A turbófeltöltéses négyhengeres, közvetlen befecskendezéses T-GDI erőforrás az ix25-ben 160 lóerős teljesítményre és 250 Nm maximális forgatónyomaték leadására képes. A motor erejét a Hyundai saját fejlesztésű, hétfokozatú duplakuplungos automata váltóműve juttatja el az útra. Összkerékhajtás azonban továbbra sem rendelhető a turbós ix25-höz.


Csúcsmodellhez híven a belső tér felszereltségéhez szinte mindent hozzáadtak, ami csak a modellhez elérhető, így a bőrbevonatú multifunkciós kormánykerékről vezérelhető a 7 colos érintőkijelzővel ellátott multimédiás és navigációs rendszer, van automata klíma, sebességszabályzó, kulcsnélküli rendszer és tolatókamera is. A sportos beállítottságot az i30 Turbohoz hasonlóan hat óránál induló mutatókkal felszerelt műszeregység, a biztonságot pedig dupla légzsák, blokkolásgátló és menetstabilizáló szolgálják.  

Forrás: noticiasautomotivas.com.br

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei