Kupét álmodtak a Hyundai Tucson alapjain


Az egyik virtuális autótervező ismét nagyot álmodott: a nemrég megjelent új Hyundai Tucsont rajzolta át stílusos kupévá.

A vadonatúj Hyundai Tucson valóban gyönyörű terepjáró lett, amely elegáns vonalvezetésével, határozott éleivel egy csapásra feledteti az elődöket. Ezt a koncepciót gondolta tovább Theophilus Chin, aki a Tucson alapjain megalkotta a manapság olyan népszerű kupéterepjáró változatát.

A BMW X6 és X4 modellek stílusában átrajzolt autó csak hátsó kialakításában különbözik a valóságban kapható Hyundai Tucsontól. Ott azonban lényeges változás, hogy a tetővonal már a hátsó ülések fölött ereszkedni kezd, amely egészen a hátfalig folyamatosan süllyed. Ez a megoldás azonban nem minden autónak áll jól, gondoljunk csak a Mercedes-Benz GLC erőltetett vonalaira.


Egyelőre szinte biztosra vehető, hogy a Hyundai nem készít hasonló verziót a Tucson alapjain, hiszen egy esetleges kupéváltozat csupán réspiacnak lenne tekinthető a kínálatban, az autó áttervezése, tesztelése és a hagyományos változatoknál várhatóan magasabb árfekvése pedig egyáltalán nem garantál nyereséges beruházást.   

Forrás: autoevolution.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei