Az innováció éve jön a Hyundainál


A Hyundai jövőre vezeti be hibrid- és elektromos hajtásláncait, amelyek a turbómotorok megjelenésével együtt valódi innovációs forradalomnak tekinthető a márkánál.

A Hyundai jövő évtől kezdődően villamosítja modellpalettáját. „2016 az innováció éve lesz a Hyundai számára, amikor a kis, üzemanyag-takarékos turbómotorok mellett új, alacsony károsanyag-kibocsátású hajtásláncokat is be kívánunk mutatni” – jelentette be Markus Schrick, a Hyundai Motor Deutchland ügyvezetője, aki ezzel önálló modellekre gondolt. A koreai vállalat első körben egy hagyományos hibridmodellel kezdi a paletta szélesítését. „2017-ben pedig megérkezik az első elektromos autónk is” – tette hozzá Schrick. A két autó mellett egy plug-in hibrid is jön majd.     

Eddig a koreaiak elektromosság terén csak az ix35 üzemanyagcellás változatával rendelkeztek Európában, amely azonban relatívan magas ára és a hiányos infrastruktúra miatt még mindig nem alkalmas a mindennapi használatra.  


A Hyundai idén 3,4 százalékra kívánja növelni piaci részesedését Németországban, amely az ügyvezető szerint megvalósítható cél. Az év lassú kezdete után a Hyundai német importőre egyre erősebbé vált, így szeptember végére elérhető közelségbe került a megcélzott piaci részesedés annak ellenére, hogy az újautó-regisztrációk száma váratlanul megemelkedett Németországban. „A piac szervesen nem növekszik olyan gyorsan, a növekedést részben legalábbis mesterségesen idézik elő” – mondja Schrick. Habár egy ilyen helyzetben nem könnyű, az egész éves piaci részesedés növelése tekintetében az ügyvezető mégis bizakodó.   

A haszongépjárművek területén a Hyundai az idei év közepétől kínálja az új H350-es áruszállítót, amely a Mercedes Sprinter és társai ellen lépett piacra és szintén a piaci részesedés növelését segíti elő. „A haszongépjármű üzletág hosszú távú stratégiát kíván. Idén az új H350-ből 500 darabot szeretnénk értékesíteni, ami elérhetőnek tűnik” – mondja Schrick.

Forrás: kfz-betrieb.vogel.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei