Hibrid hajtásláncot és új váltót mutatott be a Hyundai


A Hyundai Motor a Nemzetközi Hajtáslánc Konferencián mutatta be hibridekhez fejlesztett 1,6 literes erőforrását és vadonatúj nyolcfokozatú váltóját.

A vadonatúj Kappa 1,6 literes, közvetlen befecskendezéses benzinmotort úgy alkották meg, hogy nagyobb teljesítménye mellett alacsony károsanyag-kibocsátásával és kisebb előállítási költségeivel megfeleljen az egyre bővülő középkategóriás hibridek és plug-in hibridek erőforrásaként. A 2016 elejétől kapható új erőforrás a vállalat történetének első Atkinson-ciklussal is működő benzinmotorja, amely hűtött kipufogógáz-visszavezetést (EGR) és hosszlöketet kapott azért, hogy maximalizálják a termikus hatásfokot.  


Az új technológiák bevezetésével az 1,6-os benzinmotor termikus hatékonyságát a kategória átlagos 30 százalékos szintjéről 40 százalékra sikerült növelni. Az erőforrás teljesítménye 105 lóerő, míg maximális forgatónyomatéka 147 Nm. A végleges autó teljesítménye azonban ennél nagyobb lesz, hiszen a hajtáslánchoz egy eddig meg nem nevezett teljesítményű elektromotor is kapcsolódik majd, amely hibridként, illetve plug-in hibridként kerül majd 2016-ban piacra.   


 A Hyundai emellett fronthajtásos modelljeihez kifejlesztett egy vadonatúj, nyolcfokozatú automata váltóművet is. Az új egység a gyártó szerint 7,3 százalékkal takarékosabb üzemet biztosít a jelenleg elérhető hatfokozatú automatához képest, ráadásul annál 3,5 kilogrammal könnyebb is.


A jobb vezethetőséget és finomabb váltást ígérő váltót a Hyundai Motor új opcióként kínálja majd a Lambda, Theta Turbo GDI és a CRDi R motorcsaládhoz, amely erőforrásokat a vállalat felső- és luxuskategóriás modelljeibe építenek majd be.    

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei