Az amerikai kormányzattal társul a Hyundai


A Hyundai az amerikai Energiaügyi Minisztériummal együttműködve kívánja a jövőben fejleszteni a környezetbarát járművek piacát.

A Hyundai Motor Company azt tervezi, hogy a környezetbarát üzemanyagcellás járművek terén betöltött vezető szerepét az amerikai Energiaügyi Minisztérium kötött együttműködés keretében kívánja megerősíteni.  


Ennek érdekében a Hyundai Motor egyik elnöke, Jin-haeng Jung nemrég találkozott David Danielsonnal, az amerikai Energiahatékonysági és Megújuló Energiaügyi Hivatal vezetőjével azért, hogy megvitassák az üzemanyagcellás járművek piaci fejlesztésének együttműködési lehetőségeit. A tárgyalások során arról is szó esett, hogyan terjeszthetnék ki a Tucson Fuel Cell modell bemutatását és az ahhoz kapcsolódó infrastruktúra fejlesztését is.


„A Hyundai már 2004 óta részt vesz és bemutatja üzemanyagcellás modelljeit az amerikai Energiaügyi kormányzat által szervezett rendezvényeken. A vállalat jelenleg a Korea-USA közös projektjében demonstrálja üzemanyagcellás autójának tartósságát és teljesítőképességét” – mondta a vállalat képviselője.  

"A Hyundai folyamatosan fejlesztette üzemanyagcellás technológiáját, amelyet a rendezvényeken én is tapasztalhattam, míg a vállalatnak sikerült kereskedelmi forgalomba is eljuttatnia ezt a forradalmi technológiát" - mondta David Danielson. "Mi is ennek népszerűsítésére törekszünk és mindent megteszünk azért, hogy az együttműködés létrejöhessen."


A Tucson üzemanyagcellás autó az amerikai Ward’s Auto autóipari kutatóintézet listáján bekerült „2015 Legjobb Motorjai” közé. Az autó gyártásának 2013-as beindítása óta 389 példány kelt el belőle világszerte: Európában 194 db, Amerikában 145 db, Dél-Koreában 49 db, egyéb célokra pedig 1 darabot készítettek.   

Forrás: koreaittimes.comblog.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei