A Hyundai megmutatta új elektromos platformját


A nemrég Koreában megrendezett Interbattery 2015 rendezvényen a Hyundai kiállította azt az elektromos platformot, amit a márka jövőbeli elektromos modelljei kapnak majd.

A Hyundai új elektromos hajtásláncának bevezetésével a koreai autógyártó egy teljesen elektromos új modellt kíván bemutatni, amely hosszabb távokra is alkalmas akkucsomagot kap majd. A Hyundai a Dél-Koreában megrendezett Interbattery 2015 szakmai konferencián előzetest adott ezen új rendszer működéséből.   


A Hyundai képviselői ezen szöuli rendezvényen nem sokat árultak el sem az új elektromos autóról, sem annak akkumulátorairól, így mindössze annyit sikerült megtudni, hogy azokat az LG Chem szállítja a vállalat számára. Az LG Chem Li-on akkurendszere nagyjából 25-30 kWh teljesítményre lesz képes, a rendszert pedig két különálló egységre szelték vélhetően azért, hogy ezzel sem az utastér, sem a csomagtér mérete ne csorbuljon.  


A Hyundai csoport jelenleg két, Kia márkájú elektromos autóval rendelkezik: a Kia Soul EV mellett a koreai piacon a Ray EV modellt is árusítják. A Hyundai új generációs elektromos meghajtó rendszere a jövőre bemutatkozó Hyundai elektromos modellben mutatkozik majd be.  


Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei