Amerikában tesztelik az új Hyundai Elantrát


Miután a Hyundai szeptemberben bemutatta az Elantra legújabb nemzedékét Koreában, felbukkantak az első tesztpéldányok az Amerikának szánt változatból is.

A koreai piacon Avante néven forgalmazott középkategóriás limuzin tesztpéldányai nemrég Kínában jelentek meg, most pedig újra az Egyesült Államok útjain is tesztelik az új modell előszériás példányait, ám nem azért, hogy annak hideg- vagy hőségtűrő képességeit fejlesszék, hanem hozzáhangolják a helyi viszonyokhoz. Ez arra enged következtetni, hogy hamarosan a Hyundai mindkét kulcsfontosságú piacán bevezetésre és ezzel együtt gyártásra is kerül az új modellgeneráció.     

A természetesen vastag álcázást viselő modell ugyan nem sokat árul el a formavilágból, az azonban szinte bizonyosra vehető, hogy lényeges változtatásokat nem fognak végrehajtani az autó karosszériáján.


Az amerikai Atlanta közelében fényképezett új Elantra karosszériája alatt nyilván elvégeznek egy sor olyan módosítást, amely megfelelővé teszi az autó futóművét a helyi igényekhez. Az Amerikában, a Hyundai alabamai üzemében gyártásba kerülő modell várhatóan örökli majd az 1,8 literes, 148 lóerős  jelenlegi motort, míg a 2,0 literes, 175 lóerős egység helyett bevezethetik az 1,6 literes T-GDI turbómotort is.

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei