Bővült az új Hyundai Elantra motorkínálata


A Hyundai Motor már kétliteres benzinmotorral is árusítja új Avante modelljét Dél-Koreában, amellyel a vállalat a nagyobb teljesítményre és biztonságra vágyó vásárlókat kívánja megcélozni. 

A Hyundai Motor szeptemberben mutatta be legnépszerűbb Avante limuzinjának legújabb, hatodik generációját, amelyhez kezdetben csak 1,6 literes benzines és dízelmotorokat kínált. A modell a Hyundai legújabb technológiai csomagját kapta meg, amelyben automata vészfékrendszer, távolságtartó sebességszabályzó és további fejlett biztonsági és kényelmi felszereltségek kaptak helyet. 


A Hyundai most bejelentette, hogy már 2,0 literes benzines motorral is meg lehet vásárolni a vadonatúj Avante modellt, amely a vállalat szerint még erősebb és takarékosabb a korábbi generációhoz képest. A legújabb Avante modell kombinált fogyasztása 7,8 liter 100 kilométerenként, teljesítménye 149 lóerő, forgatónyomaték-maximuma pedig 179 Nm. 

A típus 1990-es megjelenése óta több, mint 10 millió példány készült a Hyundai Elantra/Avante modellből és csak tavaly 930 ezer fogyott az autóból világszerte, amellyel a modell a világ harmadik legnagyobb példányszámban eladott autójának számít. 


A vállalat szerint a legújabb modell kifejlesztésénél a Hyundai biztonsági és vezetési teljesítmény fejlesztésére helyezte a legfőbb hangsúlyt. „Az Avante generációról generációra vállalatunk növekedési motorjának számít a világpiacon” – mondja a Hyundai Motor szóvivője. „A dícséretet érdemlő technológiai csomag mindenki számára még kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi az Avante modellt.” 

A technológiai csomag része az automatikus vészfékrendszer, a távolságtartó tempomat, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, a távolsági fényszóró-asszisztens és más olyan kiegészítők, amelyeket eddig csak a Hyundai Motor luxusmodelljeibe, a Genesis és az Equus modellekbe építettek be. 

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei