Nevet kapott a Hyundai hibridje


Azt már régen tudjuk, hogy a Hyundai új hibridmodellel száll szembe a Toyota Priusszal, amelynek már a neve sem titok többé.

A Hyundai jövőbeli termékterveit ismerő belső forrás szerint a koreai márka jövőre érkező új hibridmodellje az Ioniq nevet kapja. A Hyundai idén június 5-én levédette ezt az elnevezést a Koreai Nemzeti Szellemi Tulajdonvédelmi Hivatalánál, majd júliusban Európában, Máltán, Nagy-Britanniában, Kanadában és a Szellemi Tulajdon Világszervezeténél is márkanévként jegyeztette be.     

A név ismerős lehet, hiszen a márka még a 2012-es Genfi Autószalonon mutatta be i-oniq tanulmányautóját, amelynek dinamikus sportautó-karosszériája alatt egy hatótáv-növelővel ellátott elektromos motor dolgozott.


A Hyundai épp most mutatta be az Ioniq hajtásláncát egyik legfontosabb elemét. Az 1,6 literes négyhengeres GDI benzinmotor 105 lóerős teljesítménnyel és 147 Nm maximális nyomatékkal rendelkezik majd. A benzinmotorhoz egy lítium-ion akkumulátorcsomag kapcsolódik majd, amellyel az Ioniq jóval gazdaságosabb lehet, mint az 5,7 literes átlagfogyasztásra képes Sonata Hybrid.  

Forrás: autoguide.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei