Vietnámban már kapható a Hyundai Creta


A Hyundai első kisterepjárója bemutatkozott Vietnámban, a Creta első olyan exportpiacán, ahol balkormányos kivitelben kerül értékesítésre az autó.

Immár Vietnámban is megkezdődött a vadonatúj Hyundai Creta kisterepjáró értékesítése. A Hyundai indiai üzemében készülő új modell benzines alapváltozatáért 806 millió vietnami dongot, azaz 9,8 millió forintot kérnek, míg a legolcsóbb dízelváltozatot 846 millió dongért (kb. 10,8 mFt) kínálják a helyi kereskedések.  


A külsőleg a korábbiakkal teljesen megegyező Creta belül is szinte érintetlen maradt, az egyetlen eltérést a baloldalra helyezett kormány és az ehhez kapcsolódó átalakítások jelentik. A tetemes vételárért cserébe viszont a Vietnámban értékesített kivitel indiai társainál sokkal jobban felszerelt. Kívül 17 colos alufelnik, projektoros lámpák, LED nappali menetfények, belül pedig érintőképernyős, tolatókamerával felszerelt navigációs rendszer, bőrbevonatú kormánykerék, sebességváltó gomb és ülések, távirányítós központi zár és automata klíma is került az autóba.


Biztonság terén is teljes a Creta ellátmánya, hiszen hat légzsák, fékerőelosztós blokkolásgátló, menetstabilizáló és visszagurulás-gátló is az alapcsomag részét képezi. Vietnámban is a Creta 1,6-os, 121 lóerős benzinmotorja, valamint a szintén 1,6-os, 128 lóerős dízelmotorja közül választhatnak a vásárlók. Mindkét modellhez alapáron jár a hatfokozatú automatikus váltómű.


A Hyundai Creta idén júliusban mutatkozott be az indiai piacon, ahol a megrendelések száma mára meghaladta az 50 ezer darabot. A hatalmas kereslet kielégítése érdekében a Hyundai átalakította exportpreferenciáit azért, hogy elsősorban a hazai igényeket legyen képes kielégíteni. A vállalat üzemében havonta csupán 7 ezer Creta modell termelésére van kapacitás, ami hat hónapot is meghaladó várakozási időt jelent. A modell iránti kereslet azonban ennek ellenére nem csökken.

Forrás: indiancarsbikes.in 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei