A Hyundai Tucson az AUTOBEST döntőjében


Huszonhat ország újságírói idén is megválasztják a 2016-os év legjobb autóját, az AUTOBEST döntősei közé pedig beválasztották a Hyundai Tucsont is. 

Miután szeptemberben bemutatkozott az európai közönségnek, a Hyundai Motor vadonatúj Tucson modelljét máris beszavazták a nagy presztízsű európai AUTOBEST 2016 díj döntőjébe. A szabadidőjármű itt négy másik modellel száll versenybe, hogy kiderüljön: melyikük a 2016-os év legjobb európai vétele.

Az elismerés az AUTOBEST huszonhat országot képviselő, rangos újságírókból álló zsűrijének előzetes szavazata nyomán érte a Tucsont. A végső győztes az a modell lesz, amely az európai újautó-piac legkedvezőbb ajánlatát testesíti meg. 


A vadonatúj Tucson a Hyundai legújabb kompakt szabadidőjárműve, a márka merész, dinamikus formatervű nagykövete, amely megfizethető áron kínál bőséges technológiai, kényelmi és praktikus felszereltséget.

„A vadonatúj Tucson piaci bevezetése után rendkívül gyorsan érkezett az AUTOBEST elismerése, ami még inkább kihangsúlyozza a Hyundai egyre népesebb szabadidőjármű-családját gyarapító, fontos új modell vonzerejét.” – mondta Thomas A. Schmid, a Hyundai Motor Europe ügyvezető igazgatója.


A vadonatúj Tucson szeptemberi piaci bevezetését követően rövid időn belül a Hyundai legkeresettebb modelljévé vált Európa-szerte. A mai napig több mint 61 000 megrendelés érkezett be az új szabadidőjárműre: ilyen rövid idő alatt egyetlen más Hyundai modell sem ért még el ilyen sikereket Európában. Az új Hyundai gépkocsik 90 százalékához hasonlóan a vadonatúj Tucsont is Európában, Európának tervezték és fejlesztették. A modell a márka csehországi gyártólétesítményében készül.

Az AUTOBEST szervezet bővítését követően a zsűri tagjai immár az európai lakosság 91 százalékát adó országokat képviselik. A döntőbírák a szerbiai Belgrád közelében fekvő NAVAK tesztpályán kíméletlen teszteknek vetik alá a döntős járműveket, mielőtt meghozzák végső döntésüket. Az AUTOBEST 2016 díj győztesét 2015. december 15-én hirdetik ki.

Forrás: Hyundai Holding Hungary

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei