Továbbra is a Hyundai az ötödik legnagyobb autógyártó


A Hyundai csoport értékesítési eredményei alapján annak ellenére megőrizte ötödik helyét a világpiacon, hogy eladásai lényegesen visszaestek Kínában.

A Kia Motors vállalatot is magában foglaló Hyundai csoport idén is az ötödik legnagyobb autógyártó maradt, amit az sem befolyásolt, hogy a csoport értékesítési eredményei a harmadik negyedévben drasztikusan visszaestek az egyik legfontosabb piacán, Kínában.   

A vállalatcsoport összesen 1,88 millió új járművet értékesített a harmadik negyedév során, amellyel a globális autópiac 8,8 százalékát mondhatja magáénak. A Hyundai globális piaci részesedése 2010-ben kereken nyolc százalékon állt, amelyről két év alatt 8,8 százalékra sikerült növekedniük.   


A Hyundai szóvivője szerint a 2015 utolsó negyedévéra vonatkozó kilátások a korábbiaknál kedvezőbbek, mivel ekkor Koreában már kapható lesz a Hyundai új Avante modellje, illetve a világpiacon is több Tucson kerülhet értékesítésre.  

„Az új modellek bemutatása és a kínai autóvásárlók csökkentett adóterhei segítségével a Hyundai csoport elérheti azon célját, hogy idén 8,2 millió új autót értékesítsenek világszerte” – mondta Hang-koo Lee, a Koreai Ipari Közgazdasági és Kereskedelmi Intézetének munkatársa.

Forrás: english.chosun.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei