A Hyundai Sonata lehet az Év Zöld Autója


A Green Car Journal az évente megrendezésre kerülő Év Zöld Autója szavazás egyik döntőseként a Hyundai Sonata modellcsaládot nevezte meg.

A Green Car Journal magazin Az Év Zöld Autója szavazásán minden évben öt modell kerül a döntőbe, amelyek különösen környezetbarát és üzemanyag-takarékos modellekként környezetvédelmi vezetői szerepet töltenek be az autóiparban. A 2016-os Év Zöld Autója nyertesét a Los Angelesi Autószalon második sajtónapján, november 19-én hirdetik ki.    


„A Sonata típuscsaládunk igazán jól bemutatja, hogy egy középkategóriás limuzin nagy számban képes hatékonyan javítani az üzemanyag-felhasználást, miközben csökkenti a károsanyag-kibocsátást, hiszen a Sonatát jóval magasabb darabszámban vásárolják, mint más alternatív-meghajtású versenytársait” – mondja Mike O’Brien, a Hyundai Motor America terméktervezési alelnöke. „A Sonata Eco változattól egészen a Sonata Plug-in Hybrid modellig az összes Sonata egyedi formájához fejlett biztonsági és kényelmi kiegészítőket kapott, amelyek a kimagasló üzemanyag-takarékossággal együtt meghaladják a gazdaságos tulajok szükségleteit.”


A Hyundai továbbra is nagy hangsúlyt fektet környezetbarát Blue Drive® kínálatának egészen 2020-ig tervezett kibővítésére. Ennek részeként idén ősszel érkezik a kereskedésekbe a Sonata konnektorról tölthető változata, amely a márka első plug-in hibridje az Egyesült Államokban.  


„A 2016-os Sonata azt kínálja, amit nagyon sok vásárló keres: egy stílusos és élvezetes autót, ami számos lehetőséget kínál arra, hogy igazán ’zöld’ legyen” – mondja Ron Cogan, a Green Car Journal és a CarsOfChange.com szerkesztője és kiadója. „Mivel a Sonata gazdaságos benzines, hibrid és plug-in hibrid változatokban is elérhető áron kapható, ez egy fontos stratégia a tisztább és hatékonyabb személyszállítás bátorítására az autópályákon.”


A döntőbe kerülő modellek kiválasztásakor a Green Car Journal szerkesztői mérlegelték az összes potenciális jelölt jármű képességeit, technológiáját, amelynek során öt modellre szűkítették a listát. A döntősök mindegyikének sikerült magasabbra emelnie a lécet a környezetbarát teljesítmény tekintetében. A döntésben az is nagy szerepet játszott, hogy az adott autó elérhető legyen a vásárlók tömegei számára is azért, hogy ezzel valódi hatást gyakorolhasson a környezetünk védelmére és az autóknak a díj kiosztása évének január elején már kaphatónak kell lennie.    

Forrás: prnewswire.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei