A Hyundai emeletes elektromos buszt mutatott be


A Hyundai Motor nemrég bemutatta első olyan emeletes autóbuszát, amelyet a vállalat a környezetszennyezés és a zsúfolt városi forgalom csökkentése érdekében fejlesztett ki. 

A vadonatúj elektromos emeletes autóbuszt a május végén megrendezésre került koreai „Földművelési, Infrastruktúra és Közlekedési Technológia Kiaállítás” keretei között mutatta be a Hyundai, amely az eseményt a Földművelésügyi, Infrastruktúra és Közlekedési Minisztériummal közösen rendezte meg. A minisztérium is támogatta a Hyundai elektromos emeletes buszának fejlesztését, amelyet 18 hónap alatt alkottak meg. 


A 70 személyes buszon 11 ülés az alsó szinten, 59 pedig a felső szinten kapott helyet, így másfélszer annyi utast képes szállítani mint egy hagyományos autóbusz. Két darab kereksszék-rögzítési helyével, automatikusan nyíló rámpájával és alacsony padlójával az emeletes autóbusz a mozgássérültek számára is használhatóvá válik. 


A 12,99 méter hosszú és 3,995 méter magas jármű a kényelmes utazás érdekében elől független kerékfelfüggesztést kapott és a 240 kW-os (326 LE) első motorjával, valamint a hátsó tengelyen lévő motorjával a busz minimálisra csökkenti az áramveszteséget. A hátsó tengely kormányrendszere az első tengelyével együttdolgozik és ezzel optimalizálja a kormányzást. Az energiáról egy 384 kWh kapacitású, vízhűtéses lítium-polimer akkumulátor gondoskodik, amellyel a busz egy feltöltéssel 300 km megtételére képes. A teljes újratöltéshez 72 percre van szükség.    


„Az emeletes elektromos autóbusz egy környezetbarát jármű, amit a globális környezetbarát trendekhez igazítottunk” – mondta Byoung-woo Hwang, a Hyundai Motor Haszonjármű-fejlesztő mérnökcsapatának vezetője. Ez végső soron nemcsak a levegő minőségét javítja, de több utast befogadó kapacitásával jelentős mértékben hozzájárulhat az ingázók miatt kialakuló zsúfoltság csökkentéséhez.” 

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését