A Hyundai Grandeur Korea legnépszerűbb autója


A Hyundai Grandeur új modellként havonta átlagosan 10 ezer darabos eladásával Dél-Korea legkelendőbb új autójává vált.

A koreai autógyártók februári gyártási adatai szerint a Hyundai Motor Grandeur modelljéből (az új és a kifutó szériából) összesen 10 913 darabot értékesített az elmúlt hónapban. Ennek nagy része, összesen 9 990 darab már az új modellből fogyott, míg egy hónappal korábban ez 9 414 db volt. 

Koreában így februárban a Hyundai Grandeur került az eladási listák élére,  míg a második helyezést a Porter egytonnás kisteherautó szerezte meg 7 691 darabbal, az Elantra pedig harmadik lett 7 353 darabos eredményével. A három Hyundai modellt a Kia Motors Picanto (helyi nevén Morning) követi 6 156 darabbal. 


A GM Korea Chevrolet márkájának eladásai egyedüliként csökkent annak köszönhetően, hogy a Cruze modellt légzsákproblémák miatt vissza kellett hívni. A Renault-Samsung eladásai az SM6 és a QM6 sikereinek köszönhetően 34,3 százalékkal növekedtek, míg a Ssangyong a Tivolival 2,3 százalékos növekedést könyvelhetett el.

Korea legnagyobb öt autógyártója összesen 645 932 autót gyártott februárban, ami 2,5 százalékkal haladja meg a tavaly februárban elért 629 881 darabos eredményt. Ebből a helyi piacra 119 612 autó került, ami a tavalyi eredményt 8,1 százalékkal haladja meg.

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei