A Hyundai Ioniq Európa egyik legjobban elismert autója


A Hyundai tavaly megjelent új Ioniq modellje kétségtelenül a márka egyik leginkább korszakalkotó modellje, amely 13 európai díjával a kontinens egyik legelismertebb modelljévé vált. 

A világ első, egyszerre háromféle alternatív hajtáslánccal kínált autójaként az Ioniq többek között Európa-szerte számos Év Autója kitüntetést szerzett, az Euro NCAP öt csillaggal jutalmazta az autó összesített teljesítményét és biztonsági szintjét. 


A Hyundai díjnyertes autója elsőként Norvégiában érdemelte ki az Év Autója díjat, maga mögé utasítva 31 rivális modellt. A zsűri szerint az Ioniq az összes tesztelt szempont szerint jobban teljesített versenytársainál és emellett kiváló az autó költséghatékonysága is. Az Ioniq Electric változata Svédországban érdemelte ki az Év Autója díjat, ahol a modell kiváló kezelhetőségét, megnyerő formatervét, vonzó árát és általános praktikumát emelték ki. 


A francia L'Argus magazin szintén az Év Autójának választotta a Hyundai Ioniq modelljét, ahol a 23 szakújságíróból álló zsűri nagyra értékelte az autó tágasságát, formáját, a minőségi vezetési élményt és a gazdag biztonsági ellátmányt is. Az Ioniq továbbá a belga VAB mobilitási szervezettől elnyerte a 2017-es Év Családi Autója címet, 180 elnyert pontjával messze elhúzva a konkurensektől. Mindezek után Csehországban az Év Zöld Autója címet is megkapta, Svájcban pedig a harmadik helyen végzett az Év Autója választáson és ugyanott Svájc Legzöldebb Autójának is megválasztották.      


"Ezen díjak hatalmas megtiszteltetést jelentenek és egyben a Hyundai Motor azon képességét is demostrálják, amellyel fenntartható járműveket állít elő" - mondta Thomas Schmid, a Hyundai Motor Europe alelnöke. "Az Ioniq Európa legértékesebb környezetbarát autója, amely a legjobb garanciát, remek vezetési hatótávot és teljes körű felszereltséget kínál versenyképes árakon - mindenféle biztonsági, formai, vezetési élménybeli vagy konnektivitási kompromisszum nélkül."


Az Ioniq ráadásul Európa egyik legbiztonságosabb modellje lett 2016-ban, hiszen az Euro NCAP töréstesztjén a kis családi autók között a legjobb törésteszt-eredményt érte el. A világ első, egyetlen karosszériában háromféle környezetbarát hajtásláncot kínáló modellje kiváló biztonsági felszereltsége mellett mind a négy vizsgált kategóriában, vagyis a felnőtt védelem, gyermekvédelem, gyalogosvédelem és biztonsági asszisztensek kategóriájában is a legjobbnak bizonyult 2016-ban. Az autó a biztonsági felszereltségek hosszú listáját kínálja már alapáron is, többek között autonóm vészfékrendszert, sávtartó rendszert és távolságtartó sebességszabályzó automatikát. 


A Red Dot Design Díjjal és a GOOD DESIGN díjjal az Ioniq kiválóan megtestesíti a Hyundai Motor kategóriavezető formatervezési megközelítését. A Red Dot Design méltatta az Ioniq kimagasló formai megoldásait, amellyel a modell már a hatodik Hyundai típus, amely az utóbbi három évben elnyerte ezt a kitüntetést. A magasan képzett formatervezőkből, professzorokból és szakújságírókból álló zsűri azért adományozta díját az Ioniqnak, mert annak formája jövőbemutató és kifinomult, amelyben új, fenntartható anyagok kerültek felhasználásra. A GOOD DESIGN díjat szintén képzett formatervezési szakértőkből, építészekből és kulturális vezetőkből álló zsűri ítélte az Ioniq modellnek, elismerve ezzel a Hyundai sikeres formatervezési filozófiáját.   


A Hyundai Motor az első olyan globális autógyártó, amely az Ioniq háromféle hajtásláncával és az ix35 Fuel Cell üzemanyagcellás autójával a környezetbarát modellek teljes kínálatát tudja nyújtani vásárlói számára. Ezért a teljesítményéért a a Hyundai elnyerte az angol Auto Express 2016-os Új Autó Díjai közül a Technológiai Díjat is. A szaklap zsűrije szerint a Hyundai Motor innovatív és használható technológiákat mutatott be, amelyekből a vásárló valóban profitálhat. A koreai vállalat továbbá elnyerte a német PriceWaterhouseCoopers tanácsadó cég szervezésében megrendezett AutomotiveINNOVATIONS leginnovatívabb tömeggyártónak járó díjat az Alternatív Hajtáslánc kategóriában.   

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei