Visszavonul a Hyundai Motorsport egyik navigátora


A Hyundai Motorsport színeiben versenyző Hayden Paddon idén nyáron már új navigátorával áll majd rajthoz, miután eddigi társa, John Kennard bejelentette visszavonulását.

Kennard összesen 12 évig volt Paddon mellett és ezalatt az időszak alatt együtt voltak képesek feljutni a rali világának legelőkelőbb köreibe. A tapasztalt navigátor azt is bejelentette, hogy utoljára a júliusi Finn-ralin ül be Paddon mellé a Hyundai i20 Coupe WRC ülésébe. 


Kennard a hetvenes években még versenypilótaként kezdte, ám 1985-ben áttért a navigátor szerepre, első győzelmét pedig 1988-ban, az Új-Zéland ralin szerezte Malcolm Stewart oldalán. Később csapatkoordinátorként olyan WRC csapatoknál is dolgozott, mint a Mitsubishi, vagy a Subaru, majd a Mitsubishi amerikai raliprogramját irányította. Végül 2005-ben tért vissza az aktív versenyzéshez, amikor bejelentették, hogy Paddonnal közösen indulnak a ralikon.    


Paddon és Kennard párosa 2008-ban és 2009-ben is megnyerte az Új-Zéland Ralibajnokságot. A következő szezonban részt vettek a Pirelli Star Driver programban, ahol a harmadik helyen végeztek a Production World Rally bajnokságban. Egy évre rá aztán négy egymást követő PWRC versenygyőzelmükkel megnyerték a bajnokságot - ami történelmi jelentőségű győzelem volt, mivel ők lettek az első olyan Ázsia-óceániai páros, akik a bajnokságban győzni tudtak.  
.

"Hayden navigátoraként eltöltött 12 év után nagyon nehéz lesz utoljára kiszállnom a Hyundai i20 Coupe WRC üléséből" - mondja Kennard. "De a megállapodásunk mindig is úgy szólt, hogy én a lehető leghatékonyabban segítem Haydent és az, hogy ilyen hosszú ideig lehettem a navigátora, nagyon elégedetté tesz. Amikor elsőként 2006-ban beültünk egy autóba, a WRC győzelem álma annyira távolinak tűnt. Most viszont, amikor már karnyújtásnyira van a cél, ideje, hogy a maximális hatékonyság miatt újrarendezzük a szerepeket a küldetésünk eléréséhez - hogy Új-Zélandra kerüljön a WRC bajnoki kupája."


"Nyilvánvaló, hogy John hatalmas szerepet játszott a karrieremben, amióta 2005 végén elkezdtük a közös munkát" - mondja Paddon. "Annyi mindent elértünk, annyi csúcsponttal és mélyponttal együtt.Persze, nagyon szomorú, hogy befejeződik a kapcsolatunk, de az utóbbi néhány évben már sokszor beszéltünk arról, mikor lenne legjobb számunkra a váltás. Nem lehetek Johnnak eléggé hálás azért, amivel hozzájárult az elmúlt 12 évhez, de ez nem a legvége. A közelemben marad és a színfalak mögött segít és mivel fontos részt tett hozzá a karrieremhez, természetes is, hogy továbbra is a csapat része lesz."  


Kennard helyére az a Seb Marschall kerül, aki a Hyundai Motorsport csapatának tagjaként eddig Kevin Abbring navigátoraként dolgozott. A csapat együtt először az idei Német-ralin áll majd rajthoz.

Forrás: speedcafe.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei