Ugrásszerűen javult a Hyundai minősége


A J.D. Power legújabb megbízhatósági felmérése alapján a Hyundai Motor autóinak minősége drámaian fejlődött, így a márka már a hatodik helyet szerezte meg a ranglistán. 

A Hyundai Motor hihetetlen fejlődést mutatott az idei J.D. Power Jármű-megbízhatósági Tanulmányában (VDS) és az iparágban tapasztalható legnagyobb mértékű csökkenést érte el a tulajdonosok által tapasztalt problémák terén. A száz Hyundai tulajdonosra vetített hibák száma 25 ponttal, vagyis 16 százalékkal csökkent, így a márka az eddigi 2016-os helyezéséről 13 helyet lépett előre.      

"A Hyundai termékminőség iránti elkötelezettsége alapvető eleme stratégiánknak" - mondta Barry Ratzlaff, a Hyundai Motor America vevőelégedettségi osztályának vezetője. "A Jármű-megbízhatósági Tanulmány helyezése éppen ezen folyamatos erőfeszítésünket támasztja alá. A vásárlók részére a minőség elsőbbséget élvez, mi pedig folyamatosan igyekszünk fejleszteni a J.D Power Kezdeti Minőségi Tanulmányában mért mutatókat, ezáltal pedig a hosszú távú minőséget is."


A J.D. Power külön elismerte a Hyundai Sonata modellt, amely a középkategória második helyén végzett. A Hyundai ugyanis akkor érte el ezt a kimagasló eredményt, amikor a száz járműre vetített iparági átlag négy problémával emelkedett.   

A Jármű-megbízhatósági Tanulmány (VDS) és a Kezdeti Minőségi Tanulmány (IQS) a J.D. Power két kulcsfontosságú minőségi elemzése. Előbbi a három éves modellek hibáit méri olyan területeken, mint a Motor/Erőátvitel, Vezetési élmény és Audio/Kommunikáció/Szórakoztatás/Navigáció, ahol az alacsonyabb pontszám jobb minőségre utal. Az IQS felmérés pedig a használat első 90 napjának minőségét igyekszik feltárni.  


Ezek mellett a J.D. Power Autóipari Teljesítmény Kidolgozás és Elrendezés (APEAL) tanulmányában a vásárlók elvárásait mérik fel a vásárolt jármű formatervének, tartalmának, kidolgozásának és teljesítményének értékelésével, míg a Tech-Élmény tanulmányban a vásárlók véleményét gyűjtik össze az általuk használt modellek technológiai felszereltségével kapcsolatban.   

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei