Elindult az első új Hyundai i30 szállítmány Ausztráliába


A Hyundai Motor bejelentette, hogy március közepén elindult a Hyundai i30 harmadik generációjának első szállítmánya Ausztrália felé, de a modell hamarosan az Egyesült Államok, Kanada és Brazília piacaira is eljut majd.   

A Hyundai Motor szóvivője bejelentette, hogy elindult az első 300 darab vadonatúj Hyundai i30 generációs modell Ausztrália felé, ahol tavaly összesen 37 772 darab i30 kelt el és ezzel az eredménnyel az ország harmadik legnépszerűbb autójává vált 2016-ban.  


A Hyundai i30 legújabb, immár harmadik generációja már megjelenésekor a figyelem középpontjába került azzal, hogy a neves német szaklapok összehasonlító tesztjeiben maga mögé utasítja a konkurens márkákat is. A modell formatervét az International Forum (iF) Design is kitüntette legutóbb az autóipari járműkategóriában. 


A Hyundai március elején, a Genfi Autószalonon mutatta be az i30 ötajtósának alapjaira épített családi kombiváltozatát, amely még az év első felében kapható lesz Európában.  A három-, illetve ötajtós kompakt modellek főképp Európában, illetve Észak-Amerikában népszerűek, ahol tavaly öszesen 49 951 darab i30 (Elantra GT) modellt szállított a Hyundai.


„Terveink szerint idén összesen mintegy 170 ezer új i30 modellt értékesítünk a világpiacon” – mondta a Hyundai egyik képviselője. „Az i30 értékesítése a kiszállítások növekedésével együtt gyorsulni fog.”


Ez idáig a Hyundai összesen 17 883 darab új i30 modellt értékesített világszerte, miután a típus gyártása előbb Koreában indult el tavaly szeptemberben, később pedig a vállalat csehországi leányvállalata is megkezdte az i30 gyártását decemberben.  Tavaly összesen 130 520 i30-at értékesítettek, amelyben természetesen még az előző széria volt túlsúlyban, így 2007 óta az eladott i30 modellek száma elérte az 1,88 millió darabot. 

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei