Új Ioniq változatot mutatott be a Hyundai Koreában


Idén újra összegyűltek az elektromos autózásban részt vevő autógyártók és szakértők a koreai Jeju szigeten, ahol egy szakkiállításon a Hyundai csoport is bemutatta legújabb termékeit.  

Az idén már negyedik alkalommal megrendezett Elektromos Jármű Expón összesen 155 vállalat vett részt. Ezek között a legnagyobb természetesen a hazai Hyundai csoport két márkája, a Hyundai és a Kia is jelen volt az eseményen,ahol a Hyundai Az Ioniq hatalmas népszerűségének további fokozása érdekében bemutatta az autó új, még kedvezőbb áron kínált "I" változatát. 


"Meg kívánjuk erősíteni a Hyundai Motor vezető szerepét a világ környezetbarát járműpiacán és további erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy további elektromos modelleket tudjunk még nagyobb darabszámban kínálni" - mondta Kwang-suk Lee, a Hyundai Motor hazai értékesítésért felelős alelnöke.


A koreai vállalat hazai piacán tavaly júniusban kétféle, "Q" és "N" felszereltségi szinttel hozta forgalomba az Ioniq Electric modelljét. A vállalat eddig összesen 3 749 autót értékesített a modellből tavaly, amellyel a helyi elektromos autópiac 63 százalékát mondhatta magáénak. Az új, alacsonyabb felszereltségű "I" változat Koreában az állami támogatások igénybevétele után 18,4 millió won, azaz kb. 4,7 millió forintos áron vásárolható meg.  


A koreai csoport másik tagjaként a Kia Motors a kiállítás idején kezdte meg a vállalat első globális elektromos modellje, a Kia Solul EV frissített változatának előrendelését. Ez a modell a hírek szerint az eddigieknél kissé nagyobb, 30 kWh-s akkumulátorcsomagot kap majd, amelynek hatótávja a további fejlesztéseknek köszönhetően elérheti, vagy akár kissé meg is haladhatja a konszerntárs Hyundai Ioniq 280 kilométeres (Koreában 191 km) értékét is.


A továbbra is 111 lóerős villanymotorral szerelt új Kia Soul EV megkapja mindazokat a frissítő elemeket, amelyet a már kapható, hagyományos motorokkal szerelt változatok, ára pedig támogatásokkal együtt, felszereltségtől függően 16,8 és 28,8 millió won (4,3 és 7,6 mFt) lesz.   

Forrás: koreaherald.comchosun.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei