A Hyundai Motor jövőbemutató modelljei a Szöuli Autószalonon


A Koreai Nemzetközi Kiállítási Központban idén is megrendezték a Szöuli Autókiállítást, ahol a Hyundai Motor jövőbemutató mobilitási stratégiáinak legújabb fejlesztéseit mutatta be.

A Hyundai Motor Ázsiában lesőként hazai porondon, Szöulban is bemutatta a Genfben leleplezett Future Eco (FE) Fuel Cell tanulmányát, amely a Hyundai ezen környezetbarát technológia iránti elkötelezettségének újabb állomása. A vállalat az elmúlt évtizedekben az üzemanyagcellás közlekedés globális vezetőjévé vált azzal, hogy a világon elsőként kezdte meg hidrogénnel üzemelő modelljének sorozatgyártását. 


Az FE Fuel Cell koncepció egy 2018 februárjában bemutatásra kerülő vadonatúj üzemanyagcellás szériajármű formáját és képességeit vetíti előre. Ez az új generációs üzemanyagcellás autó lényegesen megnövelt hatótávval rendelkezik majd, amely mellett az autógyártó legmodernebb vezetéstámogató rendszerei is beépítésre kerülnek. A Hyundai ezzel még közelebb kerül azon végső céljához, hogy egy teljesen károsanyag-kibocsátás nélküli hidrogénenergiára épülő társadalmat hozzon létre.

A jelenlegi hiányos töltőhálózatot figyelembe véve a tanulmányautót úgy tervezték, hogy akár 800 kilométert is meg tud tenni két feltöltés között, utasterében elhelyezett okos technológiák pedig növelik a kényelmet, a kezelhetőséget és a biztonságot is. A tanulmány egyik leginkább figyelemre méltó felszerelése a belsőlevegő-párásító rendszer, amely az autó működése során keletkező vízpárát hasznosítja azért, hogy még kényelmesebb körülményeket teremtsen az utastérben.


A 2017-es Szöuli Autószalon látogatói a Hyundai standján egy virtuális valóság szimulátoron keresztül kaphatnak képet az önvezető autótechnológiáról. Az Ioniq autonóm változatával átélt virtuális próbakör bemutatja a Hyundai fejlett rendszerének legújabb képességeit, amelyekkel az autó képes a vezető közbeavatkozása nélkül képes még a legnehezebb vezetési környezetben is biztonsággal irányítani a járművet.

Az Ioniq modellcsalád többi tagját is jellemző autonóm jármű kecses vonalvezetésével azon kevés önvezető modell egyike, amelyeket a tetőre rakott helyett az első lökhárítóba rejtett LIDAR rendszerekkel szereltek fel. Az autó fejlett önvezető rendszerét a lehető legegyszerűbbre készítették azzal, hogy a sorozatgyártású modellek meglévő funkcióihoz, így többek között a távolságtartó sebességszabályzó előretekintő radarjához és a sávtartó kamerájához integrálták azokat.  


A Szöuli Autószalonon tartotta premierjét a tavaly novemberben bemutatott Hyundai Grandeur hibridváltozata is. Az új, környezetbarát kivitel a hatalmas kaszkád hűtőmaszkjával, szűk fényszóróival külső megjelenésében teljes mértékben megőrizte a már bevezetet hagyományos erőforrásokkal szerelt kivitelek formavilágát és eleganciáját, mindössze a vadonatúj, kizárólag a hibridhez kapható kék fényezés utal az autó környezettudatos hajtásláncára.   

A Grandeur Hybrid motorterében ugyanaz a 2,4 literes, 159 lóerős benzines erőforrás dolgozik, amely eddig is kapható volt a Grandeur hatodik generációjához, ám ehhez egy 51 lóerős villanymotort is kapcsoltak, amely a hátsó ülések alatt elhelyezett 1,73 kWh-s akkumulátorból nyeri az energiát.  A hibridváltozat egy hatfokozatú automatikus váltót is kapott. Az így összeállított hajtáslánccal a Hyundai Grandeur Hybrid átlagfogyasztása a gyár szerint 6,2 liter száz kilométeren.


A Hyundai éves szinten nagyjából 10 ezer Grandeur Hybrid eladását tervezi Dél-Koreában, ahol az autó vételára 36 és 40 millió won (kb. 9,3 és 10,3 mFt) között mozog.  „Egyelőre nincs ara vonatkozó terv, amely szerint az új modellt külföldön is értékesítenénk” – mondta a vállalat szóvivője.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei