A Hyundai Mobis a jövő autóira koncentrál


A Hyundai Motor egyértelműen az önvezető járművek irányába fordítja figyelmét amellyel párhuzamosan a csoport alkatrészgyártó részlege, a Hyundai Mobis is a jövő technológiáira koncentrál.

A Hyundai Mobis nemrég több száz új dolgozót kezdett foglalkoztatni, akiknek több mint fele azon a kutatási.fejlesztési részlegen tevékenykedik majd, ahol az önvezető és összekapcsolt járművek technológiájával foglalkoznak elsősorban. Az autóipar jelenlegi trendjének megfelelően a 278 új munkaerő negyede olyan elektronikai és számítástechnikai tudományokkal foglalkozik, amelyek a fejlett járműtechnológiát részesítik előnyben.


Autóipari szakemberek szerint az autóipar jövőre az információ-technológia és az automatizáció területére épül, így a dél-koreai vállalat lépése figyelmet érdemel. A Mobis a termékek minőségének és termelékenységének figyelembe vételével az újonnan érkező munkavállalók 20 százalékát a minőségbiztosítási és termeléstechnológiai részlegen foglalkoztatják majd. 


A Hyundai Mobis nyilatkozata szerint a jelenleginél lényegesen több erőforrást kívánnak a kutatás-fejlesztésre fordítani azért, hogy felkészítsék jelenlegi munkatársaikat az olyan fejlett autóipari technológiákra, mint az Információ és Kommunikációs Technológia (ICT), amelynek révén a jövőben még több munkaerő felvételére kerül majd sor.

Forrás: koreabizwire.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei