Tarquini a Hyundai Motorsport új TCR tesztpilótája


A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy a nemrég bejelentett túraautó projektjéhez sikerült tesztpilótának megnyerniük Gabriele Tarquini korábbi WTCC világbajnokot, aki áprilistól a mérnökökkel közösen vesz részt az új versenyautó fejlesztésében.

Tarquini motorsportkarrierje során megszerzett értékes tapasztalataival jelentős mértékben hozzá tud járulni a projekt sikerességéhez. Közel 25 éves pályafutása során nemzeti és nemzetközi versenysorozatokban több gyártói csapatban versenyezve az egyik legsikeresebb versenyzővé vált, aki három bajnokságot, köztük a 209-es világbajnokságot is megnyerte. Ennek ellenére, amikor április elején a Hyundai Motorsporttal megkezdi a tesztmunkáját, ez az első alkalom lesz, amikor egy olyan autó volánja mögé ül, amelyet a TCR szabályainak megfelelően alakítanak ki.      


Az új generációs Hyundai i30 alapjaira építkezve a TCR versenyautó a Hyundai Motorsport első olyan versenypályára szánt autója lesz, amelyet a koreai gyártó egyedüli hivatalos TCR projektje lesz.  A versenyváltozat az utcai i30 minden lényeges előnyét élvezni fogja, amely kiterjedt tesztprogramon ment keresztül és a tavaly szeptemberi bemutató megelőzően a híres Nürburgringen is vizsgázott.


A Hyundai Motorsport  Vásárlói Versenyrészlege által értékesítésre kerülő új versenyautót az összes olyan gyorsasági, mind a tartóssági bajnokságon használhatják majd, amelyen a TCR előírásainak megfelelő specifikáció lehetővé teszi, hogy a HMSG csomagjában lévő kétilteres, turbófeltöltéses motort, a hozzárendelt, kormányfülekkel ellátott hatfokozatú szekvenciális váltót és a 100 literes üzemanyagtartályt használják.  


„Hatalmas előrelépés, hogy a projektbe egy ilyen tapasztalt pilótát tudtunk bevonni” – mondta Andrea Adamo, a a Hyundai Motorsport Vásárlói Versenyrészlegének vezetője. „Gabriele Tarquini a jelenlegi túraautó versenyző között a legsikeresebbnek számít. Emellett képes együttdolgozni a csapattal, közösen tudják fejleszteni a versenyautókat. Ez számunkra nagyon fontos. A TCR piaca folyamatosan növekszik, de nagy a versengés, számos gyártó építi jelenleg modelleket a szabályozásoknak megfelelően. Ezért nagy szükségünk van az elkövetkező hónapok tesztjeire azért, hogy egy erős autót adjunk vevőinknek, amely a világ minden olyan bajnokságaiban részt vevő versenytársaival is képes megküzdeni, ahol a TCR specifikációt alkalmazzák.”


„Nagyon örülök annak, hogy csatlakozhatom a Hyundai Motorsporthoz és annak TCR projektjéhez” – mondta Tarquini. „A rali csapaton is látszik, hogy a Hyundai Motorsport nagyon magas szinten, professzionálisan dolgozik. Ez lesz az első olyan alkalom, amikor egy TCR autót fejlesztünk, így a projekt vezető tesztpilótájaként ez egy izgalmas, új kihívás számomra. Már alig várom, hogy nekikezdjek és a tapasztalataimat felhasználva szinte az alapoktól indíthassuk az autó fejlesztését. Már találkoztam néhány mérnökkel, amikor meglátogattam a csapat központját és biztos vagyok benne, hogy közösen együttműködve egy olyan versenyképes autót készíthetünk, amely megfelel a kemény előírásoknak is.”     

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei