Már 150 ezer Hyundai Creta kelt el Indiában


A Hyundai indiai képviseletének eddigi legnépszerűbb modelljeként a Hyundai Cretából a bemutatást követő két éven belül sikerült 150 ezer példányt értékesíteni. 

Bemutatását követő másfél év után a Hyundai bejelentette, hogy a Creta kisterepjáró története újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen a modellből már több mint 150 ezer példány fut India útjain. A modell 2016-ban elnyerte az Indiai Év Autója díjat, amellyel a vállalat a Grand i10 és az Elite i20 után a harmadik egymást követő évben szerezte meg ezt a rangos elismerést. Ez a legutóbbi eladási rekord pedig újabb bizonyítéka a Creta hatalmas sikerének az indiai hobbiterepjárók szegmensében,amelyben a legnagyobb konkurens Maruti Suzuki Vitara Breeza változatának is egy év kellett ahhoz, hogy elérje a 100 ezres példányszámot.  


A Hyundai Cretából idén február során 9 002 darabot értékesítettek, ami a 21 hónappal korábbi bemutatót követően az eddigi legnagyobb mennyiség. Az eddig eltelt 21 hónapban átlagosan több mint 7 ezer Creta kelt el havonta, de az autó a 2015 júliusi bemutató követő nyolc hónapon belül már elérte 100 ezres határt, miközben a várakozási lista egyes változatok esetében meghaladta a 10 hónapot is. A Maruti Suzuki Vitara Breeza ugyanezen ment keresztül 2016-ban és a megoldás mindkét esetben a termelőkapacitás növelése volt. A Hyundai a bemutató egy éves évfordulóján máris jubileumi kivitelt mutatott be, amely mellett új változatok, pl. benzines és dízel automaták is megjelentek, 


A Hyundai bámulatos teljesítményt ért el a Creta modellel, amely a Mahindra Bolero mögött a második legnépszerűbb típussá vált a kategóriában. A kisterepjáró prémium árazása ellenére annyira sikeressé tette a márkát, hogy megelőzhették az olyan nagy neveket, mint a Renault, a Tata és a Ford. A Hyundai arra számít, hogy idén még gyorsabban növekedhet a márka és még ebben az évben elérhetik az évi 500 ezres értékesítési eredményt. 


A Hyundai Creta alapváltozata Indiában egy 1,6-os, 121 lóerős benzinmotorral, hatfokozatú kézi váltóval és elsőkerék-meghajtással kapható. Emellet létezik egy 1,4 literes, 90 lóerős CRDI dízelváltozat is, amihez viszont csak ötfokozatú váltó jár. A csúcsváltozatokat már 1,5 literes, 125 lóerős dízelmotor mozgatja , amelyhez kívánságra hatfokozatú automata váltó is kapcsolódhat.  

Forrás: india.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei