Versenyzőfejlesztő programot indít a Hyundai Motorsport


A Hyundai Motorsport még tovább szélesíti tevékenységét a ralivilágban azzal, hogy létrehozta a Versenyzőfejlesztő programját, amelynek első résztvevője a koreai Chewon Lim. 

A Versenyzőfejlesztő program megalapításával a Hyundai Motorsport a tavaly bemutatott új generációs Hyundai i20 R5 modell után tovább növeli jelenlétét a raliban. Ráadásul egy koreai versenypilóta támogatásával népszerűsíthetik a versenysportot a Hyundai otthonában, Dél-Koreában is

Miután hat évig pályaversenyzésben, köztük az európai Formula 3 sorozatban is részt vett, Chewon a rali világában szeretne új karriert kezdeni. A 33 éves szöuli születésű fiatalember 2015-ben ötezer riválisát megelőzve nyerte meg a koreai "A ralipilóta" valóságshowját, amelynek célja egy új nemzetközi ralipilóta megtalálása volt. A résztvevőket különböző fizikai és vezetési tesztnek vetették alá, amelynek végén Chewon nyerte meg a versenyt. 


Az elmúlt év során a fiatal tehetség a Hyundai Motorsport alzenaui bázisán dolgozott. A belga Martijn Wydaeghe navigátorral együttműködve Chewon megkezdte új karrierjéhez szükséges specializált technikai tudásának fejlesztését, amelynek során megtanulta, hogyan kell különböző felszínű utakon az autó kezelnie és hogyan tud érthető, pontos itinert készíteni. 

Csapatként együtt fejlődve Chewon és Martijn tavaly júniustól egy R2-es szériás versenyautóval összesen hét alkalommal álltak rajthoz. A páros 2017-ben is közösen dolgozik majd együtt és egy Hyundai i20 R5 szériás autóval fognak versenyezni.   


Azzal, hogy 2017-ben egy jóval erősebb és összkerékhajtásos versenyautót vezet, Chewon fejlődése intenzívebb fázisba lépett és ezzel együtt nagyobb támogatást is kap a Hyundai Motorsport Versenyzőfejlesztői programjával. Ő és Martijn összesen 14 európai futamon áll majd rajthoz idén, többek között a Német-rali alkalmával és a Transsilvania ralival május elején rajtoló Európai Ralibajnokság hat állomásán is 

"Ez egy nagy lépés a ralikarrieremben" - mondja Chewon Lim. "Nagyon bíztató számomra, hogy a Hyundai Motorsport Versenyzőfejlesztő programjának része lehetek és magam mögött tudhatom a sikeres WRC csapat támogatását is. Úgy érzem, tavaly rengeteget tudtam fejlődni, egy teljesen új rendszert kellett megtanulnom Marijnnel magam mellett,míg korábban egyedül ültem az autóban. A legfontosabb tanulnivalóm a pontos itiner megértése volt. Korábban a versenypálya vonalvezetését és minden kanyarját magam tanultam be. Most viszont csak egyszer látok egy kanyart a pályabejárás során, de amikor aztán versenyzem, gyorsan meg kell értenem és bíznom kell Martijn utasításaiban. A Hyunda ii20 R5 modellre váltás is nagy kihívás nekem, hiszen jóval erősebb és összkerékhajtásos, vagyis a vezetési stílusomnak illeszkednie kell az autóhoz azért, hogy a legjobbat kihozzam belőle. inden alkalommal,amikor beülök az autóba, többet tanulok, de éppen ez a cél."


"Az egyik olyan dolog, ami leginkább megfogott Chewonban, az a gyorsan tanulási képessége volt, amit a Hyundai Motorsportnál is megőrzött" - mondja Alain Penasse, a Hyundai Motorsport csapatigazgatója, aki ott ült a valóságshow zsűrijében is. "A tavalyi kiképzése és tesztelése során megtanulta a ralizás alapjait ésjó viszonyt tudott kialakítani Martijnnal is. 2017-ben a Hyundai Motorsport Versenyzőfejlesztő programja révén a csapat fejlődése folytatódik majd. Kapnak egy új generációs Hyundai i20 R5 versenyautót, amelyet egy teljes szezonon keresztül használhatnak. Ez Chewon számára ú kihívást jelent majd, de ez egyben raliversenyzői képzésének fontos fázisa is lesz." 

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei