Már ötezer Hyundai Elantra készült Vietnamban


Hét hónappal a gyártás megindulása után a Hyundai Motor szerződéses vietnami partnere jelentős mérföldkövet ért el, hiszen az üzemben elkészült az ötezredik új generációs Hyundai Elantra. 

A Hyundai Elantra a koreai márka legnépszerűbb globális modellje, amelyből 2016-ban összesen több mint 788 ezer darab talált gazdára világszerte, ez pedig 3,6 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi eredményt és jogosan találjuk a világ legnépszerűbb autói között. A globális sikerhez hasonlóan Vietnamban is nagyon népszerű a Hyundai kompakt limuzinja, amelynek új generációja gazdag felszereltségével, modern, erős és takarékos erőforrásaival, valamint tartósságával már meggyőzte a helyi vevőkörét is.  . 


A Hyundai helyi partnere, a Hyundai Thanh Cong vállalat szerint összeszerelő üzemük a legmodernebbnek számít a régióban, ahol a Hyundai Motor saját gépsorai kerültek felépítésre. A gyártási folyamat részeként automata hegesztőrobotok kerültek felszerelésre, amelyek százszázalékos pontosságú hegesztési munkát képesek elvégezni, így az itt készülő járművek nemcsak a helyi, de a globális minőségbiztosítási igényeknek is megfelelnek. 

Az üzemben a gyártás megkezdését követő hét hónap elteltével elkészült az ötezredik Elantra modell, amely a helyi piacon kerül értékesítésre. Ez azt is jelenti, hogy átlagosan havonta mintegy 500-600 autót szerelnek itt össze, a gyár szerint a kereslet azonban folyamatosan növekszik. Éppen ezért várhatóan hamarosan további Hyundai modellekkel bővül a vietnami gyár szerelőszalagja, de erről egyelőre nincs bővebb információ. 


"A Hyundai Thanh Cong vállalat más márkákhoz képest viszonylag későn, 2009-ben jött létre" - mondja Le Ngoc Duc, a Hyundai Thanh Cong ügyvezetője. "Ennek ellenére folyamatosan növekszünk és egyre több vásárlónk bizalmát sikerül megnyernünk. Mi továbbra is nemcsak kiváló minőségű termékeket igyekszünk gyártani, de vevőszolgálati rendszerünket is tökéletesítjük azért, hogy az ügyfeleink elégedettsége teljes legyen és ezzel hozzájáruljunk az autóipari szektor és a teljes vietnami gazdaság fejlődéséhez."  

Az ötezredik Hyundai Elantra egy 2,0 Premium modell volt, amelybe egy kétliteres, 156 lóerős és 196 Nm maximális nyomatékra képes négyhengeres benzinmotor került beépítésre. Az üzemben háromféle változatban készül az autó: 1,6-os kézi váltós, 1,6-os automata váltós és 2,0 literes automata váltós kivitelben, amelyeket hatféle színben lehet megrendelni. Az itt készülő Hyundai modellekre 3 év vagy 100 ezer kilométeres garanciát vállal a gyártó.    

Forrás: laodong.com.vn

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei