Első helyen a Hyundai Izraelben


A dél-koreai Hyundai csoport eladásaival tavaly uralta az izraeli autópiacot, ahol maga mögé tudta utasítani a Toyota és más japán márkákat is. 

Az izraeli autóipari szövetség adatai most nyilvánosságra hozott adatai szerint a Hyundai Motor Group zászlóshajójaként a Hyundai Motor összesen 39 086 darab új autót tudott értékesíteni Izraelben 2016 során, amellyel első alkalommal szerezte meg az első helyet az izraeli autópiacon. Eközben a csoport kisebbik leányvállalata, a Kia Motors 38 069 autó értékesítésével szorosan az anyacég mögött a második helyezést tudta megszerezni, ráadásul a Kia lett a teljes közel-keleti régió legkelendőbb márkája, míg ebben a tekintetben a második helyen a Hyundai végzett. 


A Hyundai ezzel az izraeli autópiac 13,6 százalékát szerezte meg, míg a Kia piaci részesedése 13,3 százalékra adódott. A 30 040 darabos eladásával a ranglista harmadik helyére szorult vissza a Toyota, amelyet a Skoda követ 19 511, majd a Mitsubishi 17 988 darabos értékesítési eredményével.  


Izrael az utóbbi években a Közel-Kelet autópiacának három legnagyobb autópiaca közé küzdötte fel magát, ahol csak tavaly 12,5 százalékkal nőttek az újautó-eladások, míg 2015-ben 6,2 és 2014-ben 12,8 százalékkal gyarapodott az autópiac.Típusokra lebontva a Kia Sportage modellje volt a legnépszerűbb külföldi gyártmányú modell Izraelben, amelyből tavaly a korábbinál 29 százalékkal több, 14 072 darabot értékesítettek az országban. 


Iparági megfigyelők szerint a Hyundai és a Kia erős piaci szereplése elsősorban a koreai autógyártó kisebb modelljeinek előtérbe helyezésének és azok vonzóvá tételének köszönhető, de a növekedéshez az izraeli kormányzat hibridekre kivetett adóinak csökkentése is hozzájárult. 


"Az izraeli középkategóriás modellek piacát a Hyundai Sonata hibridváltozata uralta" - mondta a Hyundai Motor Group képviselője. "A Hyundai és a Kia emellett belépett a hibridek piacára is, ahol olyan modelleket mutattak be, mint a Niro és az Ioniq."

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei