Áprilisban indul a Hyundai e-autómegosztó szolgáltatása


A Hyundai Motor bejelentette, hogy áprilisban elindul saját autómegosztó szolgáltatása, amelyben kizárólag elektromos járműveket használnak majd.  

A Hyundai csoport két különálló vállalataként az autógyártó Hyundai Motor és a pénzügyi szolgáltató Hyundai Capital nemrég egy szándéknyilatkozatot írt alá azzal a céllal, hogy közösen együttműködve létrehozzák Dél-Korea első olyan autómegosztó szolgáltatását, amelyben kizárólag elektromos járművek lesznek elérhetőek. 

Az autómegosztó szolgáltatások elsősorban a fiatalabb generáció tagjai között élveznek egyre nagyobb népszerűséget,mivel ez lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók anélkül használhassák az autót, hogy annak fenntartásáért, szervizeléséért, vagy biztosításáért fizetniük kellene.A program keretein belül a vezető rövid időre, gyakran egyetlen órára bárhol ki tudja bérelni a járművet. A szolgáltatás valamikor a 2000-es évek elején indult előbb Amerikában, majd Európában, így már a világ minden táján működnek olyan globális szolgáltatók, mint a Car2Go, vagy a Zipcar.


A már működő autómegosztó szolgáltatók egyre nagyobb számban vesznek flottájukba elektromos járműveket, így a Hyundai most induló új szolgáltatását is az Ioniq Electric modellre építi, amelyeket később más elektromos modellek követhetnek. 

Jae-hoon Chang, a Hyundai Motor koreai értékesítési igazgatója elmondta, az új e-autómegosztó programot Dél-Korea számos városában tervezik elindítani. A vezető azt is hozzátette, a Hyundai Motor a Hyundai Capital vállalattal közösen számos különböző megoldást kínálnak majd a szolgáltatás igénybe vevőinek.  

A Hyundai Motor és a Hyundai Capital képviselői azt is elmondták, az ügyfelek a szolgáltatás igény szerint vehetik igénybe, ami annyit jelent, hogy a felhasználók bárhol felvehetik, illetve otthagyhatják a használt autóikat. Ezen felül igyekeznek minél jobb általános körülményeket teremteni és minél tisztább autókat üzemben tartani, valamint odafigyelnek arra is, hogy megelőzzék a lopásokat. 

Az ügyfelek minden egyeshasználat alkalmával pontokat gyűjtenek a Hyundai Blue Member kártyáikra, amelyek később egy Hyundai modell vásárlásakor akár készpénzre is válthatóak. 

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei