Ötödik éve emelkednek a Hyundai eladásai Spanyolországban


A Hyundai Motor Spain immár ötödik éve tavaly újabb értékesítési rekordot könyvelhetett el, amikor több mint 15 százalékkal többen választották a Hyundai márkát.

A Hyundai Motor értékesítési eredményei tovább emelkedtek Spanyolországban, ahol tavaly közelt 51 ezer darab kelt el a vállalat modelljeiből, így a 2015-ös eredményüket 15, 3 százalékkal sikerült újra túlszárnyalniuk. Polo Satrustegui, a Hyundai Motor Spain vezetője szerint idén akár 55 ezer autót is el fognak tudni adni, amellyel a spanyol autópiac 5,5 százalékát birtokolhatják majd. Ennél is több, akár 58 ezer darab és 8 százalékos arányt is elérhetnek akkor, ha a kormányzat  1994 óta immár kilencedik alkalommal újra bevezeti a roncsautó-kedvezményt 


Ám a vezető szerint sok munka vár rájuk az ügyfélkör kedvezőtlen arányainak átrendezésekor. Spanyolországban a Hyundai modelleket vásárlók 70 százaléka magánszemély, míg a maradék 30 százaléka tartós bérleti flottavásárló, illetve kormányzat. Ez nagy kockázatot jelent az autógyártó számára, hiszen elképzelhető, hogy a kormányzat nem újítja meg a roncsautó-kedvezmény programját, amit épp azért találtak ki, hogy megszabaduljanak az öregebb, szennyezőbb autóktól. 

A Hyundai Motor Spain a 2016-os esztendőt 2,3 százalékos nyereséggel zárta, ami 05 százalékponttal kisebb, mint egy évvel korábban. "Ez elsősorban a a kereskedelmi hálózatunk modernizálásának következménye" - mondja. A modernizálás mellett a Hyundai 145-ről 170-re kívánja idén bővíteni meglévő kereskedelmi hálózatát.


A Hyundai legnépszerűbb modellje Spanyolországban is az új Tucson volt, amelynek eladási darabszáma tavaly 50 százalékkal ugrott meg és ezzel a modell bekerült az ország négy legnépszerűbb autója közé. A Hyundai célja, hogy 2021-ig a legnépszerűbb ázsiai márkává váljon Európában. "Ezt a célt reményeink szerint Spanyolországban már egy évvel korábban elérjük" - jelentette ki Satrustegui. 

Forrás: wardsauto.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei