A Hyundai Ioniq Electric Amerikában is egyre népszerűbb


Az eladási statisztikák szerint Amerikában is egyre többet adnak el a Hyundai Motor tisztán elektromos Ioniq modelljéből. 

A Hyundai Motor amerikai képviselete idén márciusban kezdte meg az Ioniq Electric modell forgalmazását, amelyből hónapról hónapra egyre többet értékesítenek. A forgalmazás kezdetén, márciusban még mindössze öt darabot adtak el,  ami áprilisban 19-re, májusban pedig 75-re emelkedett.

Ez ugyan a világ egyik legnagyobb autópiacán az elektromos autók szegmensének is csupán 0,93 százalékát jelenti, miközben ugyanezen időszak alatt Tesla Model X-ből 1 800, Model S-ből 1 700 darab kelt el.


A Hyundai Ioniq Electric 191 kilométert tud megtenni egyetlen feltöltéssel és az amerikai EPA hivatala 136 mérföld/gallonnal egyenértékű fogyasztást állapított. Ez jobb, mint a BMW i3 és a Chevrolet Volt fogyasztása. 

A Hyundai Motor tavaly június óta forgalmazza az Ioniq tisztán elektromos változatát, amelyből május végéig 11 643 darabot értékesítettek, amelyből 6 115 darab a helyi koreai piacra került. 

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei