Mexikóban is gyártani fogják a Hyundai Accentet


A Kia Motors nemrégiben megnyílt vadonatúj mexikói üzemében hamarosan megkezdődik a Hyundai Accent összeszerelése is, amelyből évi 20 ezer példány gyártását tervezik. 

A Kia Motors a Hyundai csoport részeként nyitotta meg legújabb összeszerelő üzemét a mexikói Nuevo Leonban, ahol jelenleg egyetlen modell, a Kia Forte összeszerelését végzik. Még júliusban azonban egy újabb modellel bővül a gyár termékpalettája, ugyanis megkezdik a Hyundai Accent összeszerelését is. 

Erről Pedro Albarrán, a Hyundai Motor Mexico vállalat igazgatója beszélt nemrég, aki azt is elárulta, a 300 ezer darabos éves kapacitású üzemben akár 100 ezer Accent is készülhet majd, ám kezdetben ez várhatóan csak 20 ezerre korlátozódik majd, amelyet teljes egészében a mexikói autópiacon kívánnak forgalomba hozni. 

„A jelenlegi gyártási kapacitás tekintetében egyelőre csak egyetlen Hyundai modell gyártását erősítették meg. Az autókat kezdetben csak Mexikóban árusítjuk majd, de később Kanadában és Latin-Amerika piacaira is bevezetjük ” – mondta Albarrán.


Az Accent modell nem teljesen ismeretlen a mexikói autópiacon, amelyet korábban Dodge Attitude néven forgalmaztak, mivel a Crysler birtokolta a Hyundai márkajogait az országban. Nagyjából három évvel ezelőtt azonban a Hyundai gyári képviseletet hozott létre Mexikóban és az önálló működéssel párhuzamosan a vállalat termékeit immár saját néven tudták árusítani. Így az Accent hosszabb kihagyás után augusztusban visszatérhet a mexikói autópiacra. 

Albarrán azt is elmondta, hogy a júniusban lassuló autóeladási darabszámok nagyjából 30 százalékát teszik i a kiskompakt modellek, így az Accent  egy másik Hyundai modellel, a Grand i10 limuzinváltozatával kell majd versenyezzen. "A kiskompaktok szegmense ugyan lassul Mexikóban, ám sokáig még ez lesz a legfontosabb szegmensünk az országban" - mondta Albarrán. 

"Éppen ezért már szükségünk volt egy második modellre is ebben az igen versengő osztályban." Mexikóban várhatóan a Hyundai Accent legújabb generációját gyártják majd, amely Verna néven Kínában és Solaris néven Oroszországban is árusítják. Ez a modell sokkal modernebb vonalvezetésű, jobban felszerelt és biztonságosabb, mint elődei voltak. 


A mexikói autópiacon ugyan júniusban 5,3 százalékkal csökkentek az eladások és olyan márkák, mint a Nissan, a GM, a Ford és a Fiat-Chrysler is kevesebb autót tudtak eladni, a Hyundai azonban kivételnek számít. Albarrán szerint ez azért lehetséges, mert a márka viszonylag új szereplő a piacon, jelenleg bővül a választék és egyre több helyen lehet megvenni a Hyundai termékeit. A Hyundai 3 703 autót adott el júniusban, ami 20 százalékkal magasabb, mint tavaly ilyenkor és az év első felében is 23 százalékos növekedést tudtak elérni. 

"További terveink között szerepel a Hyundai Ioniq hibrid bemutatása. Egyelőre várjuk azt a pillanatot, amikor be tudjuk mutatni, mivel ez a szegmens Mexikóban is nagy fejlődésnek indult, nagy az érdeklődés" - mondta Albarrán. A Hyundai jelenleg 50 tagú kereskedőhálózatában árulja a márka modelljeit. 

Forrás: eluniversal.com.mx

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei