Dél-Afrikában sportváltozat készült a Hyundai Tucsonból


A Hyundai Motor dél-afrikai képviselete egy sportos kiegészítőkkel felszerelt Tucson modellt mutatott be, amelynek kinézetét emelt teljesítményű turbómotor teszi teljessé.

A Hyundai Motor központi emberei már korában utaltak arra, hogy a vállalat N sportdivíziója az i30 után akár a paletta terepjáró-kínálatából, így a viszonylag friss Tucson modellből  is könnyedén készíthet sportváltozatot. Ehhez azonban még az optimista becslések szerint is legalább két év szükséges, ám a koreai vállalat dél-afrikai képviselete nem várt eddig és összeállította a Tucson Sport változatot.   

Az autó már külsejében is különbözik az eddig kapható Tucson modellváltozatoktól, a sportos kialakítást színre fújt első légterelők, oldalsó küszöbtoldatok és szintén színre fényezett hátsó diffúzorok alapozzák meg, amelyeket az ültetés, a sötétszürke 19 colos felnik, a hátsó ablak nagyobb tetőspoilere és a mindkét oldalon kivezetett duplacsövű kipufogóvégek tesznek teljessé.   

A Tucson Sport belső kialakítása megegyezik az alapjait adó Highlander szintnek, amelynek már eleve gazdag felszereltsége olyan elemeket is tartalmaz, mint a fűtött bőrülés, illetve központi multimédiás rendszer navigációval, telefonkihangosítással és okostelefonos párosítási lehetőségekkel.   

A lényeg azonban természetesen a motortérben keresendő, ahol a Tucson 1,6 literes T-GDI benzinmotorját találjuk. Ennek gyárilag 177 lóerős teljesítményét a dél-afrikai mérnökök visszanövelték a Velosterben és az Elantra Turbo változatokban megtalálható 201 lóerőre, miközben a forgatónyomaték 265 Nm maradt.   

A jelenlegi állás szerint ezt a sportos változatot kizárólag Dél-Afrikában mutatták be, és mivel helyi átalakításról van szó, a Sport változat szélesebb körű forgalmazásáról nem is lehet szó. Az viszont könnyen elképzelhető, hogy a márka vezetői a következő időszakban, esetleg a Tucson frissítésével összekapcsolva egy sportosabb karakterű Tucson modellel igyekeznek majd felmérni a típusban rejlő piaci lehetőségeket. 

Forrás: performancedrive.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei