Már kétmillió mérföldet tettek meg a Hyundai üzemanyagcellás autói


A Hyundai jövőbemutató üzemanyagcellás járművei újabb mérföldkőhöz érkeztek, amikor az Egyesült Államokban futó autók futásteljesítménye nemrég átlépte a kétmillió mérföldet. 

A Hyundai ix35/Tucson Fuel Cell modellek Észak- és Dél-Kaliforniában futó példányai immár átlépték a kétmillió mérföldet, vagyis együttesen már több mint 3,2 millió kilométert tettek meg az USA államának közútjain. Az üzemanyagcellás technológia a hidrogén üzemanyagot a levegőben található oxigénnel vegyítve elektromosságot, hőt és vizet hoz létre. Mivel a folyamat során egyedül vízpára keletkezik, ezért ezek az autók azonos méretű és képességű belsőégésű motorral szerelt autók nagyjából 760 tonnányi széndioxid-kibocsátásától mentették meg a Földet. 

Ez egy újabb jelentős lépés az USA üzemanyagcellás járműveinek történetében, amelyet ráadásul éppen a 2017-es Föld Napjához kapcsolódva sikerült elérni és ezzel bepillantást engedett, milyen is lehet a zéró emissziós társadalom.  Ez a „Hidrogén Társadalom” vízió szerepel a Hyundai Motor célkitűzései között, amelyben az autógyártó tiszta, hatékony közlekedést nyújt az emberek mindennapi életéhez. 


A Hyundai immár több mint 140 darab Fuel Cell modellt szállított le azóta, hogy a modellt 2014-ben az Egyesült Államokban is bemutatták. Emellett csaknem 500 darab ix35 Fuel Cell fut Európa 13 országának útjain is. 

„Átlépve a vásárlók által megtett kétmillió mérföldes határvonalat, ez még szebb jövőképet fest a Hyundai üzemanyagcellás járműveinek zéróemissziós lehetőségeiről” – mondta Mike O’Brien, a Hyundai Motor America vállalati és terméktervezési alelnöke.   


A világ kormányzatai elkötelezetten igyekeznek csökkenteni ökológiai lábnyomukat, ezért az alternatív üzemanyagok iránti befektetések még fontosabbakká válnak. A még nagyobb forgalom még magasabb széndioxid szinttelés más káros anyagokkal társul. A hidrogén üzemanyagcellás technológia valódi alternatívát kínál, hiszen az egyetlen melléktermék a víz.  

Az amerikai mérföldkő csupán a legújabb a Hyundai globális üzemanyagcellás flottájának eredményei közül. A Hyundai ix35 Fuel Cell a világ első sorozatban gyártott és nyilvánosan értékesített ilyen járműve. A díjnyertes autó korábban 170 km/órás sebességével új rekordot állított fel Európa közútjain, valamint üzemanyagcellás autóval Európát átszelve a leghosszabb, 2 500 kilométeres utat tett meg.


A Hyundai Motor üzemanyagcellás technológiája jelenleg 13 európai országban van jelen és Párizs, München és Koppenhága városaival együttműködve üzemanyagcellás modelleket szállít és részt vesz a töltőállomások kiépítésében is. A Hyundai az egyetlen olyan autógyártó, amelynek európai főhadiszállásán,a németországi Offenbachban saját hidrogénkútja működik. Mára csaknem 500 Hyundai üzemanyagcellás jármű van forgalomban Európában, amely több, mint az összes más autógyártó által értékesített üzemanyagcellás autó együttvéve.   

A Hyundai Motor a 2017-es Genfi Autószalonon mutatta be új FE Fuel Cell tanulmányát,amelynek formáját a víz ihlette. Ez az FE Feul Cell modell már a Hyundai környezetbarát járműfejlesztési programjának következő fázisát hivatott előrevetíteni. 


A következő évek technológiai fejlesztésébe vetett elhivatottságát bizonyítandó, a Hyundai Motor a nemrég alapított „Hidrogén Tanácsban” is részt vesz, amely 13 vezető energiaipari, közlekedési és ipari vállalatot foglal magában. Céljuk, hogy a hidrogént és az üzemanyagcellás technológiát a jövő közlekedési és mobilitási megoldásaként előtérbe helyezzék.  

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei