Elektromos autók készülhetnek a Hyundai orosz gyárában


Az oroszországi Szentpétervár önkormányzata nemrég egy koreai küldöttséggel tárgyalt arról, hogy a város egy közös vállalaton keresztül olyan elektromos autók gyártását kezdeményezi, amelyek akár a Hyundai helyi üzemében készülhetnének. 

Az elektromos autók gyártásának ötletét Georgíj Poltavcsenko és Pak Von Sun, Szöul polgármestere vitatta meg, amikor egy koreai küldöttség járt Szentpéterváron. Az új generációs elektromos modellek egyik lehetséges gyártási helyeként a Hyundai üzemét jelölték meg, amely már több éve működik a város mellett. A vállalat nyitottan áll a kérdéshez, ezért a tárgyalások már ebben az irányban is elindultak.   

„Városunk nagyon jó kapcsolatot ápol a Koreai Köztársaság városaival. A kereskedelmi forgalom értéke tavaly elérte az 1,8 milliárd dollárt. Városunkban a koreai vállalatok közvetlenül már 448 millió dollárt fektettek be közvetlenül” – mondta Poltavcsenko. Emlékeztetett, hogy a legnagyobb koreai termelőüzem a Hyundai vállalat, ahol elsősorban a helyi piacra készülő Solaris és Creta is készül, de emellett az exportpiacokon is sikeresek.  


Maxim Meikszin, a város iparpolitikai és innovációs bizottságának elnöke azt is hozzátette, a Hyundai jelenleg is fontolgatja szentpétervári üzemének kapacitásbővítését, amelyről tanulmányt készítenek. Ennek egyik témaköre az elektromos autók gyártásának megindítása, de az ezzel kapcsolatos konkrét paraméterek egyelőre nem ismertek.  

A Hyundai Motor Manufacturing Russia (HMMR) szentpétervári üzemegységében jelenleg három modell, a Hyundai Solaris, a Creta és a Kia Rio készül, amelyekből tavaly összesen 207ezer darabot gyártottak. A Solaris második generációjának gyártása nemrég kezdődött meg, nyáron pedig megindul az azonos alapokra épített új Kia Rio összeszerelése is. 


Ahogyan azt korábban Dong El Choi, a HMMR igazgatója elmondta, a gyár termelési kapacitása 100 százalékosan kihasznált, de a fejlesztések, így a lokalizáció mértékének növelése továbbra is folyamatban vannak. A járművekbe beépített anyagok immár több mint 75 százaléka helyi beszállítók terméke. 

A gazdasági nehézségek ellenére a Hyundai Motor pozitívan értékeli az orosz autópiac fejlődését, ezért 2011 és 2016 között további 11 millió rubelt fektettek be a helyi üzemükbe. Az itt készült termékek 10 százaléka kerül exportálásra, elsősorban a környező országokba, mint Ukrajna, Kazahsztán, Fehéroroszország és Grúzia, de a cég a Közel-Keletre és Egyiptomba is szállít.   

Forrás: neelov.ru

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei