A Hyundai nem száll be a Forma 1-be


Habár a Hyundai a világ egyik legambiciózusabb autómárkája, amely a motorsportban is egyre jobb eredményeket ér el, a vállalat mégsem érdeklődik az autósport csúcsának tekinthető Forma 1 iránt.

Ugyan már évekkel ezelőtt is felmerültek ilyen híresztelések, a Hyundai Motor továbbra sem tervezi, hogy beszállna a motorsport csúcsát jelentő Formula 1-es versenysorozatába. A Hyundai ugyanis egyelőre sokkal inkább egy pénzszóró tevékenységként értékeli a versenysorozatot, minthogy abból bármilyen haszna származhatna.   


A Hyundai sportos N márkájának vezetője, Albert Biermann nemrég egy médiaeseményen beszélt a Forma 1 és a Hyundai viszonyáról. „A Formula 1 olyan, mintha pénzt égetnénk el” – mondja Biermann. Van ennél sokkal jobb módja is a pénzszórásnak.” A legnagyobb F1 csapatok, mint a Ferrari, a Mercedes-Benz és a Red Bull is dollár százmilliókat költ évente erre a sportra.  


Miközben ez valóban egy fantasztikus marketingeszköz lehet – ez a Ferrari legnagyobb marketingköltése és nagyban segíti a Mercedes-AMG márkaképének növekedését – ez akár öngól is lehet. Ott van a Honda esete, , amely motorszállítóként jelenleg százmilliókat pumpál az F1-be, és a megbízhatósági és teljesítménypanaszok mellett mégis csak szerény eredményeket tud elérni. A Toyota szintén csak bukdácsolt az F1-ben, nem tudta elérni azon célját, hogy világbajnokságot nyerjen. 


A Forma 1-ből kimaradása ellenére a Hyundai az N sportmárkája révén megtalálta az útját más motorsportágak formájában. „Alapvetően fontos, hogy legyen valamiféle érzelmi kapcsolat a versenykörnyezetben és ezért kezdtük el a TCR projektünket” – magyarázza Biermann, miért döntöttek egy túraautó fejlesztése mellett. „A TCR szépen egy globális versenyplatformmá nőtte ki magát és nekünk éppen erre van szükségünk, vagyis egy igazi versenyautóra.”

Forrás: drive.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei