Húszezer új Solarist adott el a Hyundai


A Hyundai Motor orosz képviselete bejelentette, hogy három hónappal a gyártás megindítása után már húszezer darab kelt el a Solaris második generációjából. 

A Hyundai Solaris első nemzedékét 2011 óta készítették a koreai vállalat Szentpéterváron felállított összeszerelő üzemében. Ez az autó hat év után idén februárban adta át helyét a második generációs modellnek, amely a korábban Kínában bemutatott új Venra modell erősen átalakított változatának tekinthető.  Az autót az elődből ismert 1,4-es és 1,6-os benzines motorokkal február óta készítik és az eddig eltelt négy hónap alatt máris 20 ezer példány kelt el az orosz autópiacon. 


A Hyundai Solaris második generációja már megjelenését követően nemcsak  az autóvásárlók, de az autós szakma elismerését is elnyerte. A biztató eladási sikereket kiegészítve az orosz Autoreview magazin töréstesztjén a maximális 16 pontot szerezte meg, de Oroszország első teljesen független ARCAP ütközésbiztonsági szervezete próbáján is a legtöbb, négy csillagot ítélték meg az autónak.  


Az új Solaris az orosz piacon négyféle felszereltséggel kapható: Active, Active Plus, Comfort és Elegance. Az Active belépőszinten többek között széria a dupla légzsák, a blokkolásgátlót, a menetstabilizálót és a kipörgésgátlót magában foglaló járműstabilitási rendszer (VSM), a keréknyomás-ellenőrző, a teljes értékű pótkerék, a 4 hangszórós rádióelőkészítés, a megvilágított első elektromos ablakok, valamint az ERA-GLONASS vészjelző rendszer is.   


A fenti alapfelszereltséggel és a Hyundai saját 1,4 literes, 100 lóerős benzinmotorjával felszerelt Solaris Active indulóára 624 900 rubel, azaz kb. 2,8 millió Ft. A Hyundai orosz képviselete áprilisban indított egy egyedi finanszírozási programot, amelynek keretében a vásárlók államilag támogatott hitelből vásárolhatják meg autójukat úgy, hogy még kezdőrészletet sem kell fizetniük, a havi törlesztőrészlet viszont  ennek ellenére alacsony maradhatott. Ráadásul a programban részt vevők számára a CASCO is további díjak fizetése nélkül jár. 

Forrás: hyundai.ru

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei